Companii

Afaceri cu 40% mai mari la Elmas Brasov

05.07.2005, 20:03 36

Elmas Brasov, companie importatoare de instalatii de ridicat (scari rulante, ascensoare), a inregistrat pe parcursul anului 2004 o crestere de 40% a afacerilor pe fondul majorarii activitatii din sectorul constructiilor.

Cifra de afaceri a companiei pe anul trecut a fost de 8,5 milioane de dolari (circa 7 milioane de euro), fata de cele 5 milioane de dolari (4,14 milioane de euro) din anul precedent.

Datorita investitiilor tot mai mari in centre comerciale si depozite din ultimii ani a crescut numarul de cereri pentru instalatii de ridicat, scari si poduri rulante. Sistemele de parcare, depozitele, ascensoarele si stivuitoarele sunt din ce in ce mai cautate de catre marile companii care investesc in spatii comerciale si centre logistice.

"Reteaua de puncte de lucru, din Bucuresti, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu Mures si Zalau acopera intreg teritoriul tarii", spune Marius Paraipan, directorul de marketing al companiei Elmas.

Compania este partener unic in Romania al companiilor germane Demag Cranes&Components, Linde Forklift Trucks, Thyssen Krupp Elevators&Escalators, Bito Racking Systems, Hanel Paternoster si Wohr Parking Systems.

Compania a decis incepand de anul acesta sa isi extinda activitatea, cu o noua capacitate de productie.

Elmas a definitivat constructia unei hale de productie, in valoare de 2,5 milioane de euro (2 milioane de euro), cu o suprafata de 2.800 de metri patrati.

"Hala, echipata cu o linie tehnologica moderna, produce poduri rulante si pentru finalizarea ei s-au folosit fonduri in proportie de 30% din credite bancare", precizeaza Paraipan.

Compania are 160 de angajati, cu o medie de varsta de 34 de ani. In cei 14 ani de activitate, compania si-a marit numarul de angajati de opt ori, o mare parte din colaboratori devenind angajati.

"Avand in vedere ca la inceputul activitatii resursele financiare au fost minime, solutia adoptata a fost realizarea anumitor lucrari cu ajutorul colaboratorilor", mentioneaza Paraipan.

Elmas importa poduri rulante si componente Demag Cranes & Components, echipamente de transportat si stivuit marca Linde, ascensoare si scari rulante Thyssen Krupp si birouri si rafturi marca Bito si Hanel.

In acest moment, compania are 950 de clienti, care sunt deserviti in toata tara, si circa 400 de furnizori de produse.

Din cauza regresului inregistrat in activitatea de constructii in anii Õ90, piata instalatiilor de ridicat nu este foarte dezvoltata in Romania, iar printre putinii competitori se numara Recon-Ex, Edicom si Balkancar din Bucuresti. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO