Companii

Afacerile clujenilor de la EBS au crescut cu 47% în primele 10 luni

Autor: Laurentiu Cotu

06.12.2011, 17:24 300

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a realizat în primele 10 luni o cifră de afaceri de peste 7 mil. euro, în creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evoluţia pozitivă a afacerilor EBS a fost susţinută de dezvoltarea parteneriatelor cu clienţii existenţi, atât pe piaţa locală cât şi la extern. Pe pieţele externe, unde grupul EBS realizează circa 85% din totalul cifrei de afaceri, creşterea veniturilor în primele 10 luni ale anului a fost de circa 53%. Oficialii companiei spun că acest an s-a remarcat printr-o creştere vizibilă a activităţilor pe segmentul serviciilor SAP de tip development, application management şi support. Conducerea EBS mizează în acest an pe o cifră de afaceri, la nivel de grup, de circa 8,7 mil. euro.

''Focusul activităţii EBS va cădea în special pe dezvoltarea şi extinderea unor noi parteneriate pe piaţa externă. Trendul pozitiv al afacerilor s-a resimţit şi pe piaţa locală, unde în primele 10 luni ale anului, veniturile din licenţe Clarvision ERP, SAP, SharePoint, respectiv din proiectele adiacente de implementare, au crescut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din 2010'', a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS.

EBS a dezvoltat în acest an colaborarea cu SAP AG, Software AG, IDS Scheer, Cirquent, DCCS, BearingPoint, GIB, Smartlogics, Leogistics, Wolters Kluwer Deutschland, Haufe-Lexware, Identt, sau Intrafind. Pe piaţa locală, oficialii EBS spun că vor creşte echipele de vânzări pentru a câştiga clienţi noi pentru principale produse din portofoliu (SAP, Clarvision şi SharePoint).
În acest an, EBS a câştigat pe piaţa internă noi proiecte cu companiile CEPROCS, Ecolor, Continental Automotive România, Kirchhoff Automotive România, Petrouztel Mizil, Drive Medical, Faist Mekatronic, Green Light Grup, JRL Edition, Girod Semnalizare Rutieră Timişoara sau Vitafoam România.

EBS a ajuns în prezent la 530 de angajaţi, obiectivul clujenilor fiind de a creşte până la 1.000 de persoane, în anul 2015. EBS are în prezent peste 50 de joburi disponibile, pentru care recrutează specialişti IT şi consultanţi de business.

EBS a annunţat recent că va angaja în următorii trei ani 180 de consultanţi, funcţionali şi tehnici, în domeniul SAP. Centrul de compeţente SAP al companiei clujene EBS România numără în prezent peste 120 de consultanţi SAP ABAP, Basis şi consultanţi business, acoperind principalele module ale ERP-ului. Planul de dezvoltare EBS pentru următorii trei ani, în domeniul SAP, vizează o creştere semnificativă a angajaţilor, de până la 300 de consultanţi. EBS are în prezent 4 sedii din Cluj-Napoca şi în filialele din Sibiu, Braşov şi Bucureşti. Compania are parteneriate cu furnizori de tehnologie software precum SAP, Microsoft, Oracle, IBM.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, pe piaţa externă EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media, IT. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO