Companii

Afacerile grupului Agricola Bacău au urcat cu 23% în primele nouă luni, la 385 milioane lei

Autor: Ana Maria Neagu

02.11.2011, 00:00 80

Grupul de firme Agricola Bacău, cu activităţi în industria alimentară, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 385 milioane lei (circa 90 mil. euro), cu 23% mai mare faţă de valoarea din perioada similară a anului trecut. În primele nouă luni din 2010, grupul a avut afaceri de 313 milioane lei, potrivit reprezentanţilor Agricola Bacău.

Agricola Internaţional, cea mai importantă companie a grupului, care integrează linia de business carne de pasăre, reţeaua de magazine proprii şi operatorul logistic, a înregistrat în perioada ianuarie -septembrie o creştere a cifrei de afaceri cu 19%, ajungând la 256,18 milioane lei. Vânzările de carne de pui Agricola Bacău au crescut constant în primele nouă luni ale acestui an, iar comparativ cu perioada similară din 2010 avansul a fost de 22% în volum.

"La 1 octombrie volumele de carne de pui comercializate atingeau 23.300 de tone, prin urmare credem că vom atinge ţinta de 31.000 de tone la sfârşitul anului, în contextul în care anul trecut vânzările au depăşit cu puţin 26.000 de tone de carne de pasăre. În continuare, exportul de carne de pasăre reprezintă 22% din producţia de carne pe care o realizăm, adică s-a dublat ca pondere faţă de anul trecut", a declarat în comunicat Grigore Horoi, preşedinte al Agricola Bacău. Principalele ţări în care exportă Agricola Bacău sunt Germania, Olanda, Franţa, Grecia şi Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO