Companii

Affidea România face o nouă achiziţie şi cumpără şapte clinici de imagistică din Teleorman

Affidea România face o nouă achiziţie şi cumpără...

Autor: Georgiana Mihalache

08.02.2023, 10:09 516

Affidea România, cel mai mare furnizor de servicii de imagistică, a preluat şapte clinici ExMed din judeţul Teleorman, ajungând astfel la 46 de unităţi la nivel naţional.

Două dintre clinici se află în incinta Spitalului Judeţean din Alexandria, respectiv în cadrul Spitalului Municipal Roşiorii de Vede, potrivit site-ului clinicii.

“Planul de expansiune naţională a Affidea România început anul trecut continuă şi în 2023, achiziţia clinicilor ExMed din judeţul Teleorman îmbunătăţind poziţia noastră de important furnizor medical în Regiunea Muntenia”, potrivit lui Răzvan Predica, Country Manager Affidea România.

Exploramed SRL, firma pe care activează clinicile ExMed, a înregistrat în 2021, cel mai recent an pentru care există date publice, afaceri de 23,1 mil. lei, o creştere de trei ori faţă de nivelul raportat în 2020. Şi profitul companiei a crescut semnificativ, de la 135.000 lei, la 2,6 milioane de lei. Numărul angajaţilor s-a dublat, până la 81 de persoane, potrivit datelor de la Finanţe. Compania a fost creată de medicul Irinel Buşcă.

Reţeaua ExMed cuprinde trei centre în Alexandria, două în Roşiorii de Vede şi câte un centru în Videle şi Turnu Măgurele. De la înfiinţare şi până în prezent în cele 7 clinici ExMed au fost investite aproximativ 3 milioane de euro.

Affidea Rmânia ajunge astfel la 46 de centre în ţară, întărind poziţia de lider pe segmentul de imagistică la nivel naţional. Anual, în cadrul centrelor Affidea România sunt trataţi peste 1,5 milioane de pacienţi, prin servicii de imagistică, consultaţii de specialitate şi analize de laborator.

Affidea România a fost consiliată în procesul de achiziţie de Societatea de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar fondatorul clinicilor ExMed a fost asistat şi consiliat de către firmele LionLink Advisory şi Dejescu & Lucuţar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO