Companii

Agricola Bacau investeste 4 mil. euro in ferme

Agricola Bacau investeste 4 mil. euro in ferme

Grigore Horoi, 53 de ani, a preluat functia de presedinte al Agricola Bacau la inceputul acestui an, cand fostul presedinte Gheorghe Antochi a renuntat la mandat, fiind ales deputat

29.01.2009, 17:44 151

Grupul Agricola Bacau, unul dintre cei mai mari producatori de carne si preparate din carne de pasare de pe plan local, si-a revizuit estimarile pentru anul acesta ca urmare a restrangerii activitatilor companiei Agriconstruct, parte a grupului specializata in domeniul constructiilor.

 "Estimam o restrangere a activitatilor de constructii in acest an, ceea ce va diminua cifra de afaceri a Agriconstruct la sapte milioane de euro in 2009, de la 18 milioane de euro, cat a realizat anul trecut", a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.
 Astfel, grupul Agricola Bacau, care a finalizat anul trecut cu afaceri de 383 mil. lei (104 mil. euro), estimeaza pentru anul acesta o crestere de 5% a afacerilor, la 402 mil. lei.
De asemenea, Agricola International Bacau, cea mai mare companie a grupului cu activitati in prepararea produselor din carne, va inregistra anul acesta o scadere de 6% a cifrei de afaceri, la 253 de milioane de lei, fata de 270 de milioane de (circa 73 mil. euro), rezultatul cu care a incheiat anul 2008.
 "Pana anul trecut, un departament din Agricola International Bacau asigura distributia tuturor firmelor din grup. Incepand de anul acesta, in urma unei reorganizari interne, fiecare companie a grupului va avea distributie proprie", a explicat Horoi.
Initial reprezentantii Agricola Bacau anuntasera o crestere a afacerilor la nivel de grup de 15% pentru finalul anului 2009.
Cu toate acestea, producatorul de carne si preparate din carne de pasare din Bacau intentioneaza in continuare sa investeasca anul acesta aproximativ patru milioane de euro in modernizarea fermelor detinute.
"Vom investi anul acesta aproximativ doua milioane de euro in transformarea fermelor de gaini ouatoare de la Bacau in ferme de crestere a puilor pentru carne. O suma similara va fi investita in finalizarea proiectului de modernizare a fermelor care produc oua pentru consum de la Avicola Constanta, achizitionata anul trecut", a declarat Grigore Horoi.
Producatorul mai are de asemenea in plan investitii de aproximativ sase milioane de euro in constructia unei noi ferme specializate in cresterea puilor de carne si a unei ferme de crestere a porcilor, insa doar in conditiile in care grupul de companii va primi finantarea necesara de la banci.
Grupul de firme Agricola Bacau este format din companiile Agricola International, Aicbac (achizitia vacilor de lapte), Suinprod (cu activitati in cresterea porcilor), Conagra (fabrica de preparate din carne fierte-afumate), Salbac Dry Salami (fabrica de preparate crud-uscate), Europrod (fabrica de semipreparate din carne), Agriconstruct (cu activitati in domeniul constructiilor), Comcereal (achizitia de cereale) si Bac Print (cu activitati in tiparire).
Unul dintre principalii actionari ai grupului este deputatul Gheorghe Antochi cel care s-a aflat la conducerea Agricola Bacau timp de 11 ani. Acesta detine 20,1% din actiunile Agricola International Bacau, cea mai mare companie din grup, cu activitati in prepararea produselor din carne.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO