INTERVIU

Alexandru Găvozdea, şeful arhitecţilor din România: Creşterea tarifelor de parcare e un lucru bun, dar şi transportul în comun trebuie îmbunătăţit. Trebuie o alternativă viabilă

sâmbătă, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Alexandru Găvozdea a preluat funcţia de şef al Ordinului Arhitecţilor din România la începutul lunii iulie.

♦ În luna iulie, primarul Bucureştiului Gabriela Firea a spus că a semnat un contract pentru achiziţia a 400 de autobuze, din care primele 100 ar trebui livrate începând cu luna octombrie 2018, iar restul anul viitor ♦ De la 1 iulie, în Capitală au intrat în vigoare noi tarife pentru locurile de parcare în funcţie de zonă.

Creşterea tarifelor pentru parcare este o soluţie bună pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, este de părere Alexan­dru Găvozdea, pre­şedintele Ordi­nului Arhitecţilor din România, într-o perioadă în care bucureştenii se plâng din ce în ce mai des de traficul con­gestionat şi de orele pierdute zilnic în maşinile personale sau în transportul în comun.

„Creşterea tarifului de parcare în centrul Bucureştiului mi se pare un lucru foarte bun. Neexistând locuri de parcare gratuite sau ieftine în centrul oraşului, mă voi gândi de două ori dacă îmi permit să iau maşina să o las opt ore în centru în timpul zilei şi poate voi veni cu transportul în comun la serviciu. În acelaşi timp, transportul în comun ar trebui îmbunătăţit, trebuie să-i oferi o alternativă viabilă cetăţeanului“, spune Alexandru Găvozdea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Alexandru Gavozdea
, arhitectilor
, parcare
, taerife
, transport
, autobuze
, imobiliare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide