Companii

Alka, producătorul napolitanelor Alfers şi al covrigeilor Toortitzi, investeşte 15 milioane de lei în creşterea capacităţii de producţie

Alka, producătorul napolitanelor Alfers şi al...

Autor: Florentina Niţu

28.05.2021, 07:10 489

Producătorul de croissante, biscuiţi şi napolitane Alka Trading, care are în portofoliu branduri precum Alfers şi Toortitzi, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afa­ceri de 231,5 mil. lei (aproape 50 mil. euro), în creş­tere cu circa 2% faţă de anul precedent, potrivit cal­culelor făcute de ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii companiei cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business Cei mai mari jucători din economie.

Pentru anul 2021, oficialii şi-au bugetat afaceri de 260 mil. lei, ceea ce înseamnă o creştere de peste 12%. De altfel, Alka Trading, condusă pe plan local de Ady Hirsch, are în plan să investească 15 milioane de lei şi să angajeze peste 100 de persoane, ajungând la 867 de salariaţi. Însă menţionează că se confruntă cu creşterea semnificativă a costurilor materiei prime şi ambalajelor şi lipsa de personal calificat şi necalificat.

„Anul acesta, cele mai importante trei proiecte de investiţii pe care le avem sunt extinderea capacităţilor de producţie de la fabrica din Ploieşti, investiţii în mărcile proprii, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru pieţele externe şi investiţii în infrastructură”, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO