Companii

Alro isi propune sa investeasca inca 5 milioane de euro

22.06.2000, 00:00 16



Adunarea Generala a Actionarilor a societatii Alro Slatina urmeaza sa aprobe, la 29 iunie, completarea obiectului de activitate, precum si rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli prevazut pentru anul 2000, deschiderea acreditivului pentru modernizarea halelor sapte si opt de electroliza conform contractului incheiat cu firma Aluminium Pechiney din Franta si modificarea programului de investitii propus pentru anul 2000.

"Valoarea investitiilor propusa spre aprobarea actionarilor este in jur de 5 milioane de euro, sustinerea investitiilor fiind ca si pana acum din surse proprii" au declarat Ziarului Financiar surse din cadrul societatii.

Producatorul de aluminiu Alro Slatina intentioneaza sa-si completeze obiectul de activitate cu activitati de producere si comercializare a aburului si apei calde, precum si gospodarirea resurselor de apa, captarea aductiunea si tratarea apei si comercializarea acestora.

"Noi asiguram aceste resurse de mai bine de 30 de ani pentru jumatate de oras si nu a venit nimeni sa ne intrebe de acesta. Dupa noua legislatie activitatea trebuie introdusa in statutul societatii" au declarat aceleasi surse.

Anul trecut compania si-a modificat largit obiectul de activitate, prin includerea activitatilor de transport uzinal, distributie si comercializare a energiei electrice precum si a combustibililor lichizi si gazossi.

De asemenea conducerea companiei intentioneaza sa propuna actionarilor devansarea programului de investitii, care ar trebui finalizat pana la sfarsitul lui 2001 fata de 2002 cat era propus initial. Societatea are in curs de desfasurare programul de modernizare al sectiilor cinci si sase.

Alro a semnat in anul trecut cu compania franceza Pechiney un contract in valoare de 17,5 milioane dolari, pentru modernizarea liniilor de productie a producatorului roman de aluminiu. Durata estimata initial pentru acest contract era de patru ani.

Compania Alro, care este cel mai mare producator de aluminiu din Europa de Est, a realizat un o productie de 174.100 de tone de aluminiu in 1999.

Alro Slatina a obtinut, in anul 1999, un profit net de 372,4 miliarde lei, in crestere fata de profitul de 71,5 miliarde lei, realizat in anul precedent, la o cifra de afaceri de 3.798,9 miliarde lei.

Pentru anul 2000, conducerea societatii estimase realizarea unui profit brut de 1.019 miliarde lei si cheltuieli totale de 5.352 miliarde lei, la o cifra de afaceri de 6.371 miliarde lei.

Actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din 16 octombrie 1997, ultimul pret mediu de tranzactionare al sedintei de ieri fiind de 162.000 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24