Companii

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: România ia acum gaz rusesc prin TurkStream, dar nu este cel mai scump. Ucraina are cel mai scump gaz

Valeri Kuzmin, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România

Valeri Kuzmin, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România

Autor: Roxana Petrescu

14.06.2021, 17:00 638

Valoarea schimburilor comer­cia­le dintre România şi Rusia a înre­gistrat o scădere de 28% anul trecut, până la 3,3 mi­liar­de de dolari, dar dez­voltarea relaţiilor „nu este complet lip­sită de speranţă“, a spus Valeri Kuzmin, ambasador extraor­di­nar şi ple­nipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Relaţiile comerciale au scăzut cu 28% până la 3,3 miliarde de dolari. Încer­căm să în­curajăm proiecte, nu este complet lipsită de speranţă situa­ţia“, a precizat acesta.

România a primit anul trecut, în total, 1 miliard de metri cubi de gaz ru­sesc, care a asigurat peste 8% din consumul naţional. Cantitatea poate fi evaluată la circa 150 mil. dolari, po­trivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO