Companii

Ambient a crescut cu 11%, sub ritmul prognozat

10.04.2008, 20:13 36

Distribuitorul de materiale de constructii Ambient Sibiu a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de
156 de milioane de lei (42,3 milioane euro), in crestere cu 11,5% fata de aceeasi perioada din 2007, a declarat Dana Modrescu, directorul de marketing si PR al companiei.
"Majorarea este sub ritmul prognozat, influenta principala avand-o conditiile meteo usor mai defavorabile fata de anul trecut", a spus Modrescu.
Ambient mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri in urcare cu pana la 40%, la circa 335 de milioane de euro.
In intervalul ianuarie-martie, Ambient a finantat lucrari la doua din centrele comerciale pe care intentioneaza sa le deschida in acest an, in Ramnicu Valcea si Miercurea-Ciuc.
Distribuitorul de materiale de constructii a anuntat anterior ca va aloca circa 130 de milioane de euro, in intervalul 2008-2010, pentru deschiderea a 12 centre.
Reteaua Ambient cuprinde 14 centre comerciale, precum si doua depozite logistice, la Sibiu si la Bucuresti.
Compania a majorat in primele trei luni preturile de vanzare la anumite categorii de produse. "O crestere mai pronuntata au inregistrat armatura si produsele din import, influentate de cursul valutar si de avansul costurilor regiei electrice - gaz, combustibil", a mai spus reprezentantul companiei.
Ambient comercializeaza o gama larga de materiale de constructii si structuri (zidarie, laminate, pal), finisaje (vopsele, adezivi, parchet, usi, ceramica, sanitare), instalatii (electrice, apa, gaz), precum si mobila, decoratiuni, flori, gradinarit si electrocasnice.
Compania Ambient este controlata de Ioan Ciolan, cu o participatie de circa 75%, restul actionariatului fiind completat de Gheorghe Calburean - 12%, Dan Olteanu - 5%, Lucian Bezerita - 5% si Zsolt Berecki - 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO