Companii

Amenzi înainte de 1 noiembrie pentru maşini fără cauciucuri de iarnă pe polei sau zăpadă

Amenzi înainte de 1 noiembrie pentru maşini fără cauciucuri de iarnă pe polei sau zăpadă

Foto: Tibi Bologh

Autor: Tibi Bujdei

18.10.2011, 18:44 1805

Şoferii maşinilor care transportă mărfuri sau persoane vor fi amendaţi în Suceava şi înainte de 1 noiembrie, dacă autovehiculele nu vor fi echipate cu cauciucuri de iarnă în situaţia în care vor fi prinşi circulând pe drumurile din judeţ în condiţii de polei sau ninsoare.

Decizia amendării şoferilor maşinilor de tonaj greu sau de transport public de persoane care circulă prin judeţul suceava chiar şi înainte de 1 noiembrie, dată de la care toţi şoferii vor fi obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă, a fost luată la nivelul autorităţilor locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Suceava a adoptat, marţi, planul de măsuri pentru sezonul de iarnă 2011 - 2012 şi a stabilit că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va asigura fluidizarea traficului în zonele în care se vor înregistra căderi masive de zăpadă.

"În situaţia în care se înregistrează căderi de zăpadă înainte de 1 noiembrie 2011, autovehiculele destinate transportului de mărfuri şi/sau de persoane trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă sau să aibă montate lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate, în caz contrar, aplicându-se sancţiuni contravenţionale ce constau în amendă de la 603 lei până la 1.340 lei, respectiv de la 9 la 20 de puncte amendă", se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată menţionează că prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat ca persoanele care sună la Serviciul de Urgenţă 112 şi dau informaţii false, în urma cărora se mobilizează forţe de intervenţie, să fie identificate pentru a li se face plângere penală. Totodată, el a solicitat secţiilor de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc să comunice mai eficient şi mai transparent cu reprezentanţii mass-media privind modul de gestionare a problemelor apărute în trafic din cauza căderilor de zăpadă.

Totodată, începând cu 1 noiembrie 2011, IJP Suceava va verifica autovehiculele aflate în trafic, acestea trebuind să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Potrivit datelor Prefecturii Suceava, în vederea acţiunilor de deszăpezire cele două secţii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din judeţ s-au pregătit cu utilaje şi materiale aniderapante, o parte din acţiunile de intervenţie fiind externalizate firmei Spedition UMB SRL Bacău.

Astfel, din cei 297 de kilometri administraţi de Secţia Drumuri Naţionale Suceava vor fi executate lucrări în regie proprie pe 23,6 km, iar pentru diferenţa de drum lucrările vor fi asigurate de Spedition UMB SRL Bacău. Pentru sezonul de iarnă 2011-2012, Secţia Drumuri Naţionale Suceava are în dotare 16 echipamente Unimog, 2 buldoexcavatoare, cinci autofreze, 11 autobasculante, trei autoîncărcătoare şi un remorcher pentru deblocare, iar în ceea ce priveşte materialele antiderapante sunt în stoc 1.212 tone amestec antiderapant, din care 150 tone la Rădăuţi, 178 la Fălticeni şi 1.079 tone la Suceava.

Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc intervine în acest sezon prin bazele de deszăpezire Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Broşteni şi Cârlibaba, iar în Pasul Tihuţa va exista un punct de sprijin, dotat cu utilaje de deszăpezire. Intervenţia va fi asigurată cu utilaje proprii, constând în două autofreze, trei autoutilaje Imog, două autoîncărcătoare, iar restul de utilaje va fi asigurat de Spedition UMB SRL Bacău. În bază sunt stocuri de 17. 000 tone de amestec antiderapant, din care 1. 500 tone nisip şi 6.500 tone de sare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO