Companii

Analiză agrobusiness. Cine a înghiţit subvenţii de 3 mld. lei în zece ani pentru creşterea porcilor şi cum se văd banii cheltuiţi de stat în carnea pe care o punem pe masă. România consumă anual circa 720.000 de tone de carne de porc, iar 75% vine din import, conform datelor de la INS

Analiză agrobusiness. Cine a înghiţit subvenţii de 3...

Autor: Florentina Niţu

07.10.2023, 12:50 361

Tebu Consult Invest, companie deţinută de investitorul olandez David Johan Bies, şi Smithfield Romania, subsidiară a WH Group din China, au primit cei mai mulţi bani.

România a acordat subvenţii de 3 miliarde de lei (peste 500 mil. euro) în sectorul creşterii porcilor în ultimii zece ani, conform datelor oferite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), la solicitarea ZF. Această sumă a fost acordată pentru bunăstarea animalelor, adică a porcinelor, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Tebu Consult Invest, companie deţinută de investitorul olandez David Johan Bies, şi Smithfield România, subsidiară a WH Group din China, sunt cele două companii care au făcut rocada pentru poziţia de lider în topul subvenţiilor pentru creşterea porcilor în ultimii zece ani. De altfel, acestea deţin şi cele mai multe ferme şi efective de animale din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO