Companii

Analiză. Cramele din Dealu Mare au început mai devreme culesul strugurilor: seceta a redus din cantitate, dar calitatea vinului va fi mai bună. „Este anul vinului roşu“. Dealu Mare, considerată „patria vinurilor roşii“, este una dintre cele mai importante zone viticole din ţară, dar şi cea mai compactă

În 2019, tocmai pentru a susţine dezvoltarea din Dealu Mare, zece crame s-au asociat pentru a crea un brand comun prin care să promoveze zona viticolă.

În 2019, tocmai pentru a susţine dezvoltarea din Dealu Mare, zece crame s-au asociat pentru a crea un brand comun prin care să promoveze zona viticolă.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.09.2022, 19:20 130

♦ Podgoria se încadrează între râurile Teleajen (judeţul Prahova) şi Buzău.

Cramele din Dealu Mare au început anul acesta mai devreme cu circa zece zile culegerea strugurilor din cauza secetei, însă deşi cantitatea este mai mică, producătorii vorbesc despre o calitate mai bună a vinului care se va produce din strugurii culeşi în această toamnă.

„Seceta ne-a determinat anul acesta să culegem strugurii mai devreme puţin faţă de anii trecuţi, când începeam pe 1 septem­brie. Per total, ca şi cantitate estimez că va fi cu 30% mai mică producţia de struguri în acest an faţă de anul trecut, dar calitatea va fi mai bună. Va fi un an al vinului roşu“, spune Virgil Mândru, proprietar şi CEO al producătorului de vin Tohani România. Producătorul este unul dintre cei mai importanţi din Dealu Mare, având are 365 hectare de viţă de vie pe rod, toate în proprietate. Principalul soi pe care se concentrează pro­ducătorul este Fetească Neagră, care este de altfel şi cel mai cultivat soi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO