Companii

Analiză ZF - 10 ANI DIN VIAŢA COMPANIILOR-LIDER ÎN BUSINESS. Cum a evoluat businessul Ursus Breweries în ultimul deceniu: cifra de afaceri a crescut cu peste 40% şi câştigurile au revenit pe plus

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.03.2019, 16:25 333

ZF a început o serie de articole în care prezintă în câteva cifre-cheie modul în care au evoluat în ultimul deceniu companiile - lider de piaţă din economie.

Ursus Breweries, liderul pieţei berii, şi-a majorat în perioada 2008-2017 cifra de afaceri cu peste 40%, ajungând la 1,7 mld. lei (peste 374 mil. euro), arată ultimele date disponibile la Ministerul de Finanţe. 

Perioada de criză nu a „zdruncinat” producătorul la nivelul cifrei de afaceri, însă profitul a fost puternic afectat de scăderea consumului. În trei ani din cei zece analizaţi, compania a raportat pierderi, însă în ultimii ani câştigurile companiei şi-au revenit. În 2017, compania a raportat un profit net de peste 158 de milioane de lei, nivel mai mare decât cel din 2008, ultimul an de boom economic al României. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO