Companii

ANALIZĂ ZF. Ce arată primele date financiare pentru 2021: Cifra de afaceri a companiilor din România a ajuns, pentru prima dată, la un pas de 2.000 mld. lei, aproape dublă faţă de acum un deceniu. Productivitatea s-a dublat

ANALIZĂ ZF. Ce arată primele date financiare pentru...

Autor: Cristina Roşca

28.07.2022, 17:15 878

Businessul a crescut puternic, dar nu şi numărul de salariaţi, care a rămas aproape neschimbat, la 4 milioane de oameni Mai exact, într-un deceniu, productivitatea fiecărui salariat s-a dublat, fiecare om reuşind să producă sau să aducă vânzări de două ori mai mari pentru angajatorul său Peste 150.000 de firme noi şi-au găsit loc în economia românească între 2012 şi 2021.

Anul trecut a fost, din punctul de vedere al cifrei de afa­ceri, cel mai bun an pentru mediul local de business, companiile din economie adunând aproape 2.000 de miliarde de lei (500 mld. euro) în conturi. Este pentru prima dată când cifra de afaceri cumulată se apropie de acest prag istoric, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Doar în ultimul an, nivelul businessului a crescut cu 16%, pe când în decurs de un deceniu se observă aproape o dublare a acestui indicator, unul dintre cei mai importanţi şi relevanţi pentru economia locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO