Companii

Analiză ZF. Iaşiul, pe locul cinci în topul celor mai vizitate oraşe din România, caută cazare prin vecini când găzduieşte un eveniment de anvergură: „În următorii cinci ani, Iaşiul va avea cel puţin patru hoteluri de brand internaţional“

Iaşiul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, într-o zonă încărcată de istorie şi de însemnătate pentru România.

Iaşiul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, într-o zonă încărcată de istorie şi de însemnătate pentru România.

Autor: Miruna Diaconu

29.08.2023, 00:07 481

Anul trecut, oraşul Iaşi a fost vizitat de peste 360.000 de turişti, peste nivelul din 2019 Capitala Moldovei se află pe locul cinci în topul celor mai vizitate oraşe din România, după Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Cluj-Napoca, dar înaintea Timişoarei Aeroportul din Iaşi a numărat peste 1 milion de pasageri în primele şase luni ale acestui an, fiind prima dată când atinge o astfel de cifră în jumătate de an.

Efervescenţa economică şi cul­turală din Iaşi atrage tot mai mulţi turişti în oraşul moldo­venesc. Cu o cerere în creş­tere, capacitatea de cazare nu reuşeşte însă să facă faţă, iar, în anumite situa­ţii, ajung să beneficieze chiar şi oraşele din apropiere de eferves­cenţa turistică a Iaşiului.

„La unele conferinţe internaţio­nale, luăm cazare şi în Piatra Neamţ şi în Târgu Neamţ, pentru a putea asigura tu­turor cazare“, a spus pen­tru ZF Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO