Companii

Andrei Condrea, Dona.Logistică: În 2023, am crescut cu 35%, am depăşit pragul de 2 mld. lei afaceri şi în 2024 avem investiţii noi de 2 mil. euro

Andrei Condrea, Dona.Logistică: În 2023, am crescut cu...

Autor: Georgiana Mihalache

22.02.2024, 00:07 595

Divizia de distribuţie a grupului Dona, unul dintre cele mai mari din piaţa farmaceutică locală, un business anteprenorial românesc, a crescut dublu faţă de media pieţei în 2023, depăşind pragul de 2 miliarde de lei afaceri. Bugetul de investiţii în 2024 este de 2 mil. euro pentru cele trei depozite la nivel naţional.

Andrei Condrea, care a preluat în urmă cu opt luni funcţia de director al diviziei de distribuţie a Dona.Logistică, urmăreşte o creştere tot de două cifre, de 20%, în 2024, alături de cei peste 400 de angajaţi din depozite. El s-a întors din Viena în urmă cu şase ani, lucrând anterior pentru austriecii de la OMV, pentru a intra în grupul condus de anteprenorul Eugen Banciu.

„Anul 2023 a fost bun în general pentru toată piaţa farmaceutică. Datele arată că piaţa a crescut în valoare cu 15%. Noi am crescut în total cu aproximativ 35%, am depăşit pragul de 2 miliarde de lei afaceri pentru Dona. Logistică - activitatea de distribuţie. A fost un an bun. A fost şi un efect pozitiv, datorat majorării preţurilor la medicamente la 1 august, toată piaţa a resimţit creşterea“, a spus Andrei Condrea într-un interviu pentru ZF.

Cele trei depozite ale Dona.Logistică sunt în Bucureşti, Cluj şi Bacău, iar din acestea pleacă zilnic cutii de medicamente către farmaciile Dona, dar şi către aproape toate unităţile independente, chiar şi din zonele rurale mai izolate. În total, în fiecare zi, circa 3.500-3.700 de farmacii şi puncte de lucru primesc medicamente prin flota Dona. În România, sunt circa 8.100 de farmacii în total.

"Pe măsură ce afacerea creşte, cu siguranţă şi investiţiile în zona de infrastructură logistică vor creşte. În businessul de distribuţie, cu cât te dezvolţi mai mult, cu atât ai mai multe cutii de transportat şi atunci este nevoie de investiţii în zona de flotă, depozite. Ca structură, vom menţine cele trei depozite. În bugetul pentru 2024 avem prevăzute 2 milioane de euro investiţii, în mare parte în zona de infrastructură logistică, dar şi în IT şi automatizare", a mai explicat Andrei Condrea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO