Companii

Andrei Pogonaru a fost ales cu cele mai multe voturi în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Andrei Pogonaru a fost ales cu cele mai multe voturi în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

14.03.2013, 13:44 817

Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru - preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), a primit cele mai multe voturi pentru Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL), compania de stat care operează sistemul de transport al energiei electrice din România, potrivit unor surse prezente la AGA.

Pogonaru a fost propus pentru un loc în Consiliul de Administraţie de firma Prodplast Imobiliare, controlată de familia Pogonaru şi de SIF Oltenia. El a primit cel mai probabil sprijin şi din partea SIF-urilor, care deţin cumulat peste 10% din acţiunile Transelectrica.

În noul Consiliu de Supraveghere au mai fost aleşi Andrei Maioreanu, inginer la Hidroelectrica, Radu Puchiu, consilier al premierului Victor Ponta şi Costin Gheorghe, fost director în Autoritatea Naţională Vamală, care este în prezent consultant independent.

Din vechiul Consiliu au fost realeşi Ovidiu Artopolescu, fostul şef al Microsoft România, Dumitru Pîrvulescu şi Radu Bugică, ultimul susţinut de Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO