Companii

Antreprenori locali. Fabrica Tis Farmaceutic din Bucureşti produce medicamente de 20 mil. lei

Antreprenori locali. Fabrica Tis Farmaceutic din...

Autor: Georgiana Mihalache

27.02.2019, 00:07 897
Ana Ofrim, farmacistă, acţionara Tis Farmaceutic: „Planul este să rezistăm în piaţă, să ne menţinem şi să ne dezvoltăm“.

Fabrica de medicamente Tis Farma­ceutic, cu o istorie de 25 de ani pe piaţa românească de medicamente, produce într-un spaţiu de 1.700 mp un portofoliu de 175 de produse, de la medicamente cu prescripţie, până la dispozitive medicale.

Compania a raportat pentru 2017 afaceri de aproape 20 mil. lei, iar evo­luţia businessului a fost ascendentă de la an la an.

„A fost un mers ascendent, dar cu paşi mici. Încă de la început gândirea a fost către medicament, nu se poate face rabat de la calitate. Ne-am lărgit lista de produse farmaceutice din nece­sitate, iar să putem susţine acti­vitatea ne-am gândit la com­pletarea porto­foliului. Ne confruntăm cu o lipsă de predictibilitate, e greu să-ţi faci un plan când nu ştii ce se întâmplă. Planul nostru este să rezistăm în piaţă, să ne menţinem şi să ne dezvoltăm“, a spus pentru ZF Ana Ofrim, farmacistă, acţionara Tis Farmaceutic.

Fiind un jucător de talie mică în piaţa de producţie de medicamente, Tis Farmaceutic lucrează cu stocuri mici, iar exporturile sunt nesemnifi­cative, după cum au explicat repre­zentanţii companiei.

Producţia românească de medicamente se mai bazează pe câteva fabrici care realizează local produsele, după ce în ultimii ani marii jucători internaţionali care deţineau unităţi de producţie în România au decis să renunţe la ele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO