Companii

Antreprenori locali. Grupul Agricola mizează puternic pe ready meal la export: Ţintim ca în cinci ani să ajungem la 50% din producţie la export

Grigore Horoi, preşedintele Agricola: Principala piaţă de desfacere în 2023 este Marea Britanie, cu o pondere de 50% în total exporturi, urmată de Grecia care reprezintă 12%.

Grigore Horoi, preşedintele Agricola: Principala piaţă de desfacere în 2023 este Marea Britanie, cu o pondere de 50% în total exporturi, urmată de Grecia care reprezintă 12%.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.10.2023, 00:06 948

Businessul total al grupului Agricola din Bacău, format din ferme de creştere a păsărilor şi fabrici de procesare, depăşeşte 1 miliard de lei anual.

Grupul Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari produ­cători de carne de pui, mezeluri şi alimente ready meal din România, a ajuns ca aproape un sfert (22%) din vânzări să vină de la export, încasările de dincolo de graniţă fiind în creş­tere cu 6% faţă de anul 2022.

„Principala piaţă de desfacere în 2023 este Marea Britanie, cu o pondere de 50% în total exporturi, urmată de Grecia, care reprezintă 12%. Prognoza pentru acest canal pentru următorii cinci ani este de creştere de la 22% cotă de piaţă în acest an la 30% în 2028. Acest lucru se va realiza în con­textul în care producţia anu­a­lă va ajunge la 60.000 de tone/an, adică o medie de 5.000 de tone/lună“, a spus Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Grupul cu sediul în Bacău este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa cărnii de pasăre. Agricola are lanţ integrat pe partea de carne de pasăre, pentru că îşi creşte puii în propriile ferme. Carnea de porc este însă importată, iar producţia de mezeluri se reali­zează la Bacău, în una dintre companiile din grup, Salbac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO