Companii

Antreprenori locali. Michael Schmidt a trecut de afaceri de 400 milioane euro cu MHS Holding. „Am renunţat la vânzarea a 51% din businessul din Germania şi ne vom continua extinderea pe cont propriu.“

Antreprenori locali. Michael Schmidt a trecut de afaceri de 400 milioane euro cu MHS Holding. „Am renunţat la vânzarea a 51% din businessul din Germania şi ne vom continua extinderea pe cont propriu.“

Michael Schmidt

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2020, 00:07 5115

Antreprenorul Michael Schmidt, cel mai important dealer BMW din România, spune că a renunţat la vân­za­rea a 51% din businessul pe care îl deţine în Germania şi a decis să continue expansiunea pe cont propriu.

„Nu am finalizat acel joint venture (cu Pappas Holding GmbH – n.red.). Sunt în con­ti­nua­re 100% şi sunt fericit aşa. Între timp m-am poziţionat în Germa­nia, s-au schimbat anu­mi­te lucruri“, a declarat Michael Schmidt, preşedintele MHS Hol­ding, entitatea care deţine toa­te busines­su­rile sale din Germania şi România. În cele trei pieţe pe care operează – România, Germania şi Austria – MHS a obţinut o cifră de afaceri de 415 mil. euro în 2019, în creştere cu 7% faţă de 2018. Grupul a vândut în Europa aproape 8.700 de unităţi.

„Este pentru prima dată când reuşim să trecem pragul de 400 mil. euro şi ajungem la 415 mil. euro. Voiam şi în 2018, dar nu am reuşit. În 2019 am crescut peste tot, pe toate segmentele businessului, mai puţin pe camioane, unde am stag­nat. Însă şi acolo ca profitabilitate am crescut“, a subliniat Michael Schmidt.

De partea cealaltă, omul de afaceri spune că are în plan reluarea expansiunii şi creşterea portofoliului de centre de lângă Munchen, unde în zona de sud a oraşului deţine patru dealeri.

„În Germania există în continuare oportunitate de expansiune, însă nu vreau să fărămiţez businessul, să mă împart în prea multe locuri. Dacă mă extind, mă extind centrifug. Spre exemplu, există acum posibilitatea de a achiziţiona un dealer dar care este la nord de Munchen, iar noi avem la sud“, a subliniat Michael Schmidt.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO