Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul de mobilă Spectral: Începând cu luna iunie am resimţit o scădere a consumului, care ne-a redus din avântul primelor şase luni

Spectral Mobila are 23 de magazine, dintre care 6 în franciză.

Spectral Mobila are 23 de magazine, dintre care 6 în franciză.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.07.2022, 16:30 128

Dan Dodiţă, director executiv al producătorului de mobilă Spectral Mobila din Bârlad, judeţul Vaslui, spune că în primele cinci luni din 2022 compania a avut o creştere a cifrei de afaceri de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu a fost bugetat la începutul anului.

„Însă, începând cu luna iunie, am resimţit o scădere a consumului, care ne-a coborât creşterea pe primele şase luni din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut până la 17%. (...) Practic cheltuielile mult mai mari ale gospodariilor cu utilităţile, mâncarea sau ratele la bănci vor afecta vânzările produselor neesenţiale, cum este şi mobila. Din acest motiv, ne-am revizuit procentul de creştere a cifrei de afaceri din 2022 faţă de 2021 la 15%“, a spus managerul care conduce o companie  cu afaceri de 24,5 mil. lei anul trecut.

De la începutul anului, compania a deschis cinci noi magazine Spectral Mobila în sistem de franciză în Braşov, Sebeş, Olteniţa, Focşani şi Suceava, iar în acest moment operează o reţea cu 23 de unităţi. Dintre acestea, 16 sunt deschise în sistem de franciză, iar restul sunt proprii. Spectral Mobila este o companie deţinută şi condusă de familia Dodiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO