Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul de mobilă Spectral: Începând cu luna iunie am resimţit o scădere a consumului, care ne-a redus din avântul primelor şase luni

Spectral Mobila are 23 de magazine, dintre care 6 în franciză.

Spectral Mobila are 23 de magazine, dintre care 6 în franciză.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.07.2022, 16:30 130

Dan Dodiţă, director executiv al producătorului de mobilă Spectral Mobila din Bârlad, judeţul Vaslui, spune că în primele cinci luni din 2022 compania a avut o creştere a cifrei de afaceri de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu a fost bugetat la începutul anului.

„Însă, începând cu luna iunie, am resimţit o scădere a consumului, care ne-a coborât creşterea pe primele şase luni din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut până la 17%. (...) Practic cheltuielile mult mai mari ale gospodariilor cu utilităţile, mâncarea sau ratele la bănci vor afecta vânzările produselor neesenţiale, cum este şi mobila. Din acest motiv, ne-am revizuit procentul de creştere a cifrei de afaceri din 2022 faţă de 2021 la 15%“, a spus managerul care conduce o companie  cu afaceri de 24,5 mil. lei anul trecut.

De la începutul anului, compania a deschis cinci noi magazine Spectral Mobila în sistem de franciză în Braşov, Sebeş, Olteniţa, Focşani şi Suceava, iar în acest moment operează o reţea cu 23 de unităţi. Dintre acestea, 16 sunt deschise în sistem de franciză, iar restul sunt proprii. Spectral Mobila este o companie deţinută şi condusă de familia Dodiţă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro