Companii

Apa Nova Bucureşti a plătit dividende de 5 milioane euro către Primăria Capitalei; compania a încheiat 2018 cu un profit de aproape 30 mil.euro

Apa Nova Bucureşti a plătit dividende de 5 milioane...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2019, 14:37 392

Apa Nova Bucureşti (ANB), concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Capitală, a plătiri dividende de 24,45 milioane lei (aproximativ 5,15 milioane de euro) către Primăria Bucureşti, care deţine 16,3% din capitalul companiei.

Pe lângă Primărie, din acţionaritul Apa Nova fac parte Veolia Eau - Compagne Générale des Eaux, cu 73,69%, respectiv salariaţii companiei, cu 10%, prin Asociaţia ESOP.

Apa Nova Bucureşti a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 762,5 milioane lei, în creştere cu 6%, şi un profit net de 140 milioane lei, cu 9% peste nivelul din 2017, potrivit datelor publicate de MInisterul de Finanţe. 

“Acest lucru este posibil datorită evoluţiei activităţilor companiei, care şi-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat şi în cifra de afaceri, care s-a situat în 2018 la valoarea de 164 milioane de euro. Este o evoluţie generată de eficientizarea şi digitalizarea operaţiunilor Apa Nova Bucureşti.” a declarat Irina Munteanu, CFO Apa Nova Bucureşti.

Contractul de concesiune a fost semnat pentru o perioadă de 25 de ani.

De la preluarea contractului Apa Nova a derulat investiţii totale de 451 milioane euro pentru sistemele de tratare şi alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate din Bucureşti.

În acelaşi timp, pentru utilaje, echipamente, autovehicule, implementarea de proiecte informatice, securitatea muncii, îmbunătaţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor precum şi pentru creşterea calităţii serviciilor a alocat până în prezent aproximativ 88 milioane euro.

Pentru anul 2019, Apa Nova Bucureşti a prevăzut investiţii în valoare de aproximativ 26,5 de milioane lei, inclusiv pentru extinderea şi refacerea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Conform prevederilor contractului de concesiune încheiat cu Municipiul Bucureşti, ANB a elaborat proiectul ,,Master Planul Serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare a Municipiului Bucureşti", care prevede strategia de dezvoltare a sectorului de apă şi apă uzată pe un orizont de 30 ani. Aria de studiu a Master Planului cuprinde atât Bucureştiul, cât şi cele 23 de localităţi limitrofe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO