Companii

Aplicaţiile pentru HR vor deveni indispensabile pentru optimizarea de procese

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Andra Oprescu

26.03.2015, 00:03 354

Valentin Tomşa, director general, SAP România:

Există trei tendinţe tehnologice în acest moment în zona de HR. Una este cea referitoare la Big Data, în sensul că există foarte multe informaţii despre angajaţi, care vin din diverse surse şi din zone care pot fi structurate sau nestructurate. Volumul de date despre angajaţi este foarte mare şi este în legătură cu alte date. Al doilea trend este „always on mobile”, angajatul trebuie să fie mereu la curent cu ce se întâmplă în companie şi în afara ei. A treia tendinţă tehnologică  o reprezintă schimbările fundamentale în zona de Performance Management. Aceste tendinţe au o dinamică mult mai lentă la noi decât în străinătate.

 

Mihai Găvan, sales manager, Romanian Software:

Tehnologia este esenţială în viaţa unei organizaţii. Este evident că tehnologia nu vine decât să ne ajute în dezvoltarea organizaţiei. În zona de HR, tehnologia vine să optimizeze procesele statice, de la recrutare până la angajare, calcul, evaluare a angajaţilor, evaluare a performanţei. De exemplu, procesul de recrutare poate fi optimizat prin tehnici de testare psihometrice. Noi avem o platformă care integrează toate aceste procese. Foarte puţine aplicaţii integrează toate procesele şi este foarte important să o facă într-un mod inteligent, iar tehnologia  optimizează timpii pe care îi alocă oamenii de HR pentru fiecare proces în parte.

 

Vlad Grigoriu, expert în cadrul Exec-Edu şi fondator al Co-Factor:

Un studiu realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC arată că 92% din executivii din România văd tehnologia ca fiind factorul cel mai important de schimbare şi transformare a businessului în următorii 10 ani. Acelaşi studiu mai arată că doar 40% din angajaţi înţeleg agenda strategică a companiei, adică înţeleg de ce se trezesc dimineaţa şi încotro se îndreaptă compania. Sunt angajaţi care stau pentru ceea ce primesc şi alţii care stau pentru ceea ce dau. Trebuie să se facă trecerea de la un leadership bazat pe comandă şi control la unul bazat pe creşterea nivelului de engagement al angajaţilor.

 

Viorel Panaite, managing partner, Human Invest:

Creativitatea, apartenenţa, pionieratul sunt valorile românilor identificate de participanţii la workshopul „Modernizarea HR-ului - ce aplicaţii utile există pentru specialiştii din domeniul resurselor umane”, valori care ar putea creşte şi mai mult deschiderea organizaţiilor pentru folosirea aplicaţiilor tehnologice care pun în valoare capitalul uman. Fie că e vorba de aplicaţii integratoare, fie că e vorba de aplicaţii construite în jurul unei teme specifice (salarizare, mobilitate, succesiune etc.), acestea au nevoie să fie ancorate şi aliniate la valorile grupului care va lucra cu ele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO