Companii

Arabesque a investit 9 mil. euro intr-un magazin la Craiova

13.05.2008, 19:45 55

Arabesque, cel mai mare furnizor de materiale de constructii si finisaje, a investit peste 9 milioane de euro intr-un centru comercial la Craiova cu o suprafata de circa 35.000 de metri patrati, acesta fiind al 17-lea magazin de pe piata romaneasca.
Magazinul va avea 300 de angajati si un parc propriu de autocamioane specializate care asigura transport gratuit al materialelor in maximum 24 ore de la primirea comenzii.
Astfel, compania a deschis anul acesta al doilea centru comercial, dupa cel inaugurat la Iasi in luna aprilie, in urma unei investitii de 8 milioane de euro. Arabesque este unul dintre cei mai agresivi investitori locali de pe piata de distributie de materiale de constructii, alaturi de retelele de bricolaj Dedeman din Bacau sau Ambient Sibiu.
Compania are in plan investitii de circa 45-50 de milioane de euro, nivel similar cu cel de anul trecut, in extinderea retelei de magazine in tara si in regiune si in dezvoltarea afacerii, respectiv consolidarea parcului logistic cu noi camioane, echipamente si utilaje.
Arabesque detine un parc auto cu peste 800 de camioane, fiind cel mai mare distribuitor de materiale de constructii direct pe santier.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 33,5%, la 450 de milioane de euro. In afara Romaniei, compania activeaza in Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Serbia.
Arabesque are 3.500 de angajati la nivel local si peste 1.500 de angajati la nivel international. Compania intentioneaza sa deschida anul acesta inca 4-5 centre comerciale in Romania si in celelalte state in care este deja prezenta.
Portofoliul de produse al Arabesque cuprinde materiale pentru constructii (materiale pentru zidarie, materiale metalurgice, betoniere), produse pentru amenajari interioare (gleturi, adezivi, chituri, sisteme de gips-carton, tavane casetate, parchet, lambriuri, usi), instalatii sanitare si termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat si sisteme pentru acoperisuri (hidroizolatii, tigla ceramica si metalica, sindrila bituminoasa) sau materii prime pentru mobilier (pal, feronerie, blaturi de masa si bucatarie, lemn stratificat).
Serviciile companiei cuprind, printre altele, consiliere tehnica de specialitate, asigurarea unor stocuri permanente, verificarea si certificarea calitatii produselor, transport gratuit pe intreg teritoriul Romaniei si livrare in termen de cel mult 48 de ore de la primirea comenzii. Arabesque a fost fondata in 1994 la Galati de omul de afaceri Virgil Cezar Rapotan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO