Companii

Arcelor Mittal Construction: Am vrut sa ne extindem prin achizitii, dar nu am reusit

07.03.2008, 17:41 56

Producatorul de panouri si profile din tabla Arcelor Mittal Construction Romania, fosta companie Kontirom, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 33 de milioane de euro, in crestere cu 32%, fata de anul precedent, in urma programului de investitii derulat in perioada 2007-2008.
"Am vrut sa ne extindem prin achizitii in 2007, dar nu am reusit si am luat decizia sa majoram capacitatile de productie. Am alocat in intervalul 2007-2008 circa 14 milioane de euro pentru deschiderea a doua unitati de productie, la Iasi si Cluj-Napoca, si extinderea productiei la fabrica din Pantelimon Bucuresti", a declarat Marian Parvu, directorul general al Arcelor Mittal Construction Romania, intr-o conferinta de presa din cadrul Construct Expo.
Fabrica de la Iasi va fi finalizata in martie 2008, urmand ca fabrica din Cluj sa fie pusa in functiune in luna iunie.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 25 de milioane de euro, in crestere cu 8,7% fata de 2006.
Arcelor Mittal Construction Romania are trei divizii, ARCLAD (producator de panouri termoizolante, table cutate), ARVAL (producator de structuri metalice) si ARMAT (producator de tigla metalica si jgheaburi), care au avut vanzari de 12 mil. euro, 10 mil. euro, respectiv 3 mil. euro. Firma a vandut anul trecut, in total, circa 14.700 tone de produse, nivelul pentru acest an urmand sa atinga 19.500 tone.
Potrivit lui Parvu, importurile au reprezentat circa 70% din vanzarile firmei, in 2007, urmand sa scada pana la 10% in 2010, ca urmare a intrarii in functiune a noilor linii de productie la capacitate maxima.
Piata panourilor termoizolante a atins anul trecut un volum de circa 8 milioane metri patrati, respectiv o valoare de 140-150 milioane euro. Pentru anul acesta reprezentantii companiei estimeaza o crestere a pietei de 10-15%. Arcelor Mittal Construction Romania produce hale industriale, materiale pentru inchideri de cladiri (panouri din tabla) si sisteme de acoperisuri si de evacuare a apelor pluviale.
Compania este prezenta pe piata din Romania din 1998, ca membra a grupului Arcelor, parte a diviziei Arcelor Construction, cel mai mare producator de solutii din otel pentru constructii din Europa. In 2006, Arcelor a fost preluat de grupul indian Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume. Grupul ArcelorMittal mai detine in Romania patru combinate siderurgice, la Hunedoara, Iasi, Galati si Roman, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO