Companii

Asociaţia oamenilor de afaceri: Politica fiscală este "de clasa a IV-a"

Asociaţia oamenilor de afaceri: Politica fiscală este "de clasa a IV-a"
05.09.2010, 13:38 28

România are o politică fiscală "de clasa a IV-a" şi sevehiculează variante care se contrazic unele pe altele, a declaratCristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor deAfaceri din România (AOAR), cu referire la posibilitatea majorăriicontribuţiilor sociale, citat de Mediafax Business.

"Noul proiect arată că avem o politica fiscală de clasa a IV-a.Aplicăm procente la sume pe care deja le ştim, doar atât putem săfacem. Reglementarea îi va afecta tot pe cei cu drepturi de autor,care plătesc contribuţii la buget, dar nu va avea impact asupramaneliştilor", a afirmat Pârvan.

El a adăugat că joi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai MinisteruluiFinanţelor şi cu deputatul PDL Sulfina Barbu, iar aceştia aususţinut că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 58, care aducemodificări Codului Fiscal, şi normele de aplicare a actuluinormativ vor fi corectate, îmbunătăţite. În schimb, în aceeaşi zipe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a apărut unproiect de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia persoanele cuvenituri din activităţi independente vor plăti, din 2011,contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35%din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

În aceste condiţii, Pârvan s-a declarat surprins de apariţiaproiectului şi a arătat, totodată, că publicarea pe site-ul SGG, nupe cel al Finanţelor sau Ministerului Muncii, ridică semne deîntrebare.

"Cât timp Guvernul nu va respecta legea răspunderii fiscale şi nuva face previziuni fiscale pe termen de trei ani, riscăm să vedemastfel de proiecte. Guvernul trebuia să vină încă din luna mai cupreviziuni pentru următorii trei ani, dar n-a făcut-o", a spusPârvan. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO