Companii

Asociaţia Parcul Naţional Văcăreşti: Există riscul repetării unui incendiu în Delta Văcăreşti. Lipsa măsurilor de management active, lipsa pazei, dar şi seceta din ultimii ani au crescut acest risc

Aflat la zece kilometri distanţă de Piaţa Universităţii, kilometrul zero al Capitalei, Parcul Natural Văcăreşti se întinde pe 183 de hectare şi adună 125 de specii de păsări.

Aflat la zece kilometri distanţă de Piaţa Universităţii, kilometrul zero al Capitalei, Parcul Natural Văcăreşti se întinde pe 183 de hectare şi adună 125 de specii de păsări.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2022, 00:04 126

Parcul are o administraţie special înfiinţată - Administraţia Parcului Natural Văcăreşti, serviciu public aflat în subordonarea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

Aproximativ 15 hectare din Parcul Naţional Delta Văcăreşti au ars marţi, ca ur­ma­re a unui incendiu ale cărui cauze nu au fost încă identificate, dar care s-ar putea re­peta oricând, potrivit reprezentanţilor Asocia­ţiei Parcul Naţional Văcăreşti, o or­ga­nizaţie care se implică în conservarea, pro­tecţia şi promovarea parcului.

„Există riscul repetării acestei situaţii. În fie­care an au fost incendii de vegetaţie. Lipsa măsurilor de management active, lipsa pazei, dar şi seceta din ultimii ani au crescut riscul de incendii. Este nevoie de acţiune rapidă pen­tru prevenirea acestora: pază 24 din 24, mă­suri de informare şi conştientizare, amenzi, acolo unde măsurile nu sunt res­pectate, dezvoltarea şi implementarea unui plan de prevenţie şi răspuns în caz de incendii de vegetaţie”, spune Nicoleta Marin, repre­zen­tant al asociaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO