Companii

Au ajuns la afaceri de peste 200.000 de euro din căciuli şi fulare pentru copii

Au ajuns la afaceri de peste 200.000 de euro din căciuli...

Autor: Corina Mirea

19.01.2014, 00:28 920
În urmă cu aproape 13 ani, Mihaela Popa şi Liliana Nigai au hotărât să transforme pasiunea pentru cusut într-un mic „atelier“ de confecţii pentru preşcolari. Pe atunci, cele două nu aveau niciun angajat şi foloseau doar două maşini de cusut de uz casnic pentru a produce circa 100 de căciuliţe pe lună. În 2011, brandul Piticot şi-a mutat fabrica în sectorul 3 al Capitalei, unde aproximativ 30 de angajaţi realizează, în medie, 20.000 de căciuli pe lună, iar un an mai târziu compania a ajuns la afaceri de peste 250.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
„Proiectul Piticot s-a născut din dorinţa de a porni pe cont propriu o afacere care să urmeze visul din copilărie a două tinere pasionate de arta cusutului. Observând în piaţă o lipsă acută de căciuliţe pentru copii, am început să creăm modele practice într-o gamă variată de măsuri şi culori. Pentru aprovizionare şi distribuţie ne ajutau familiile, iar prima angajare am făcut-o timid. În anul 2010 am beneficiat de ajutor de minimis de la Minis­terul de Finanţe pentru achi­zi­ţionarea unor utilaje spe­cia­le pe care nu ni le-am fi putut permite altfel, iar spaţiul fabricii a fost achizi­ţionat cu ajutorul unui credit bancar“, spune Mihaela Popa, cea care deţine 50% din acţiunile com­paniei, fără a preciza însă care a fost nivelul investiţiei nece­sare înfiinţării fabricii Piticot. Pe lângă fabricarea căciu­lilor pentru copii cu vârste între zero şi cinci ani, com­pania produce şi bentiţe, fulare sau şepci. Mai mult, antreprenoarele au dez­vol­tat şi o marcă de produse („K-LUMEA“) dedicată copi­ilor cu vârste cuprinse între cinci şi şapte ani.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO