Companii

Austriecii delisteaza Brau Union cu 9,4 mil. $

29.05.2003, 00:00 32

Producatorul austriac de bere Brau Union a anuntat ieri pretul pe care in va oferi pentru actiunile filialei din Romania in cadrul ofertei publice de preluare pentru delistarea de pe piata de capital. Valoarea ofertei este de 9,4 milioane de dolari, iar pretul oferit pentru fiecare actiune Brau Union Romania este de 37.717 lei/actiune. Pachetul de actiuni vizat reprezinta 7,6% din capitalul companiei.
Ieri a fost ultima zi in care actiunile producatorului de bere au fost tranzactionate la Bursa Electronica RASDAQ, acestea urmand a fi suspendate pana la data la catre for fi delistate.#leadend# Pretul oferit de austrieci pare a fi conform asteptarilor investitorilor. In ultimele zilei actiunile Brau Union Romania au urcat pana la 36.000 lei/actiune. Cei care au cumparat la acest pret vor obtine un castig de 4,7% in urmatoarele doua luni, dupa ce oferta se va incheia. Oferta propriu-zisa urmeaza a fi lansata la o luna de la publicarea pretului, timp in care actionarii minoritari au dreptul sa il conteste. Oferta publica va fi intermediata de societatea de brokeraj ING Securities.
Producatorul de bere roman de bere a incheiat anul trecut cu rezultate financiare spectaculoase: profit de 8 milioane de euro, fata de 50 mii de euro in anul anterior. Profitul a fost repartizat aproape in totaliate ca dividende, iar brokerii de pe piata de capital spuneau atunci ca dividendele incasate de austrieci ar putea constitui principala sursa de finantare a ofertei obligatorii.  Brau Union mai detine si 20% din actiunile unui alt producator de bere, Haber Hinedoara, ale carul actiuni sunt listate tot pe piata RASDAQ.
Brau Union Austria detine prin intermediul filialei romanesti aproximativ o treime din piata romaneasca a berii si urmeaza sa fie preluata la randul sau de grupul olandez Heineken. Oferta de preluare, cu o valoare de 1,9 miliarde de dolari va avea loc in vara acestui an la Bursa din Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO