Companii

Autostrada suspendată a lui Oprescu se transformă în drum expres

Autostrada suspendată a lui Oprescu se transformă în drum expres

Autor: Mediafax

09.03.2011, 17:21 254

O delegaţie chineză va veni la Bucureşti în perioada următoarepentru stabilirea unui calendar de lucru pentru mai multe proiecte,unul dintre ele referindu-se la autostrada suspendată care se vanumi drum expres, a declarat, miercuri, edilul Capitalei, SorinOprescu.

"Cu ocazia vizitei în China (2 - 6 martie - n.r.) am stabilitmăsuri concrete şi un calendar de lucru pe termen scurt, mediu şilung împreună cu cele mai mari companii chineze, respectiv BeijingMunicipal Construction Group, Shanghai Construction Group, ChinaCommunications Construction Company, inclusiv cu Banca deDezvoltare a Chinei", a spus Sorin Oprescu, într-o conferinţă depresă.

El a menţionat că domeniile în care municipalitatea va colaboracu respectivele companii chineze, respectiv dezvoltareainfrastructurii pentru transport şi alte căi de comunicaţie înCapitală, realizarea inelului median, dotarea şi dezvoltareaspitalelor.

"Pentru aceste proiecte, în următoarele trei luni vor sosi laBucureşti specialişti ai părţi chineze şi vom crea un grup de lucrupe aceste domenii", a susţinut Oprescu.

În legătură cu proiectul autostrăzii suspendate, edilul generala precizat că se va numi drum expres, întrucât "legislaţia nupermite autostradă în Capitală". Autostrada suspendată, încă înconstrucţie, care străbate centrul Beijingului are 9,6 kilometrilungime care au fost realizaţi în doi ani, a spus primarulCapitalei.

Valoarea totală a investiţiilor în care este inclus şi inelulmedian se ridică la 7 - 8 miliarde de euro, din care pentru inelulmedian ar putea fi alocate aproximativ 800 de milioane de euro.Citiţi mai mult despre autostrada suspendată a lui Sorin Oprescu pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO