Companii

Avocaţii de la Filip & Company au asistat fondul de investiţii Agista în achiziţia unui pachet de peste 30% în cadrul reţelei de clinici medicale Centrokinetic, fondată de medicul Andrei Bogdan

Avocaţii de la Filip & Company au asistat fondul de...

Autor: Cristina Bellu

09.10.2023, 09:58 166

Casa de avocatură Filip & Company a asistat fondul de investiţii de growth Agista în procesul de achiziţie a unei participaţii de peste 30% în reţeaua de clinici medicale Centrokinetic, specializată în ortopedie, neurologie şi recuperare medicală.

“Centrokinetic este acum într-o poziţie excelentă pentru a creşte şi a lărgi oferta de servicii de top. Mă aştept ca noul parteneriat să aibă un viitor foarte bun, având în vedere expertiza celor de la Agista de a creşte businessuri esenţiale pentru societate”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Echipa implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (partener) şi le-a inclus pe Ioana Roman (partener), Simona Ungureanu (senior associate) şi Daria Olteanu (associate), în timp ce Cătălin Suliman (partener) şi Roxana Roşca (associate) au oferit asistenţă juridică pe aspecte de dreptul concurenţei.

Reţeaua Centrokinetic, fondată de medicul Andrei Bogdan în urmă cu şapte ani, a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Investiţia Agista în Centrokinetic vine într-un moment cheie în dezvoltarea reţelei, care oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, cu o echipă de peste 110 medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni ortopedice şi neurologice.

Fondul de investiţii de growth Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate.

Cu specific de acţionar minoritar, Agista investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companilor din portofoliu şi contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu Agista, companiile beneficiază de soluţii personalizate, ghidaj şi networking, având alături un partener de creştere în perspectiva transformării în campion regional.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO