Companii

Avrig 35 confirma vanzarea Auchan Titan catre DEGI

Avrig 35 confirma vanzarea Auchan Titan catre DEGI

Alexander Hergan (dreapta), prezent la inaugurarea unei galerii comerciale in Iris Shopping Center, este cunoscut in special pentru dezvoltarea Charles de Gaulle Plaza

10.06.2008, 20:20 225

Compania de dezvoltare imobiliara Avrig 35, controlata de omul de afaceri Alexander Hergan, a vandut proiectul Iris Shopping Center din Titan, care cuprinde primul hipermarket Auchan din Romania, catre compania de investitii DEGI, in cadrul unei tranzactii de 147 mil. euro.
Avrig 35 confirma astfel informatiile aparute in Ziarul Financiar la sfarsitul lunii mai, prin care DEGI ar fi urmat sa preia proiectul intr-o mutare estimata la 140 de milioane de euro la vremea respectiva.
Vanzarea reprezinta cea mai mare tranzactie cu un centru comercial din Bucuresti, dupa preluarea din 2006 a proiectului City Mall de catre australienii de la APN/UKA, intr-o tranzactie de 103,5 milioane de euro.
Iris Shopping Center este format din doua proprietati alaturate, cu o suprafata inchiriabila totala de circa 48.000 de metri patrati. Principalul chirias al proiectului este lantul de hipermarketuri Auchan, care a deschis aici prima unitate de pe piata locala in noiembrie 2006, cand a fost inaugurata si o galerie comerciala adiacenta.
In luna mai a acestui an a fost deschisa cea de-a doua cladire din cadrul proiectului, unde a fost dat in folosinta parterul, cu o suprafata inchiriabila de 7.400 mp, inchiriat unor retaileri precum Domo, Sprider sau Takko.
In urmatoarele luni va fi livrat si primul etaj, care va cuprinde un cinematograf, piste de bowling si food-court. Aceasta reprezinta a doua achizitie a DEGI pe piata locala, dupa ce anul trecut fondul a preluat de la Charlemagne trei imobile de birouri din Bucuresti, intr-o tranzactie de 110 mil. euro.
DEGI este o fosta divizie a grupului german Allianz, care a fost insa vanduta de grupul german la sfarsitul lunii martie a acestui an grupului scotian Aberdeen, cu active in administrare de 30 mld. euro.
DEGI a fost asistat in aceasta tranzactie de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a mobilizat pentru acest contract o echipa de sapte avocati, coordonata de Dan Borbely. De partea vanzatorilor s-au aflat firmele D&B David & Baias si Salans, prin managing partnerul Chris Berlew.
"Au fost pentru noi cinci luni intense de lucru, in special pentru negocierea contractului. Tranzactiile sunt tot mai sofisticate, tinand cont ca sunt facute cu proprietati aflate la a doua sau a treia vanzare", a comentat Dan Borbely, partener in cadrul Tuca Zbarcea.
Avrig 35 este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori locali, specializat pe spatii de retail si birouri, principalele proiecte finalizate fiind imobilul de birouri Charles de Gaulle Plaza, Iris Shopping Center Titan sau Iris Shopping Center Pitesti.
Piata centrelor comerciale din Capitala este extrem de competitiva, pentru urmatorii trei ani fiind anuntata livrarea a circa 15 proiecte noi in toate zonele Bucurestiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO