Companii

Bartosz Kwiatkowski, Enterprise Investors: Capitalul pe care îl furnizăm este „răbdător“. Stăm, în medie, între cinci şi opt ani într-o companie, dar nu ne temem să aşteptăm mai mult

Bartosz Kwiatkowski

Bartosz Kwiatkowski

Autor: Cristina Roşca

01.06.2022, 10:00 127

♦ Fondul de investiţii Enterprise Investors, unul dintre primii investitori financiari care au pariat pe România, mai are astăzi în portofoliu o singură companie locală, Noriel, cu activităţi în retailul, producţia şi distribuţia de jucării ♦ Grupul românesc a fost preluat de fond acum mai bine de şase ani, iar sursele din piaţă spun că se apropie momentul unui exit.

Fondul de investiţii Enterprise Investors, prezent local de mai bine de două decenii, caută în mod activ companii din Europa Centrală şi de Est în care să investească, iar perioada actuală, marcată de inflaţie, război şi întreruperi pe lanţul de distribuţie, nu face excepţie.

„Anul acesta a adus provocări noi - război în Ucraina, întreruperi supli­men­tare în lanţul de aprovizionare şi un mediu cu inflaţie ridicată, ca să numesc doar câteva dintre ele. Totuşi, industria de private equity e relativ rezistentă la ciclurile economice. Noi oferim aşa-numitul „capital răbdător“ şi căutăm oportunităţi de investiţii în fiecare etapă a curbei economice“, spune Bartosz Kwiatkowski, partener, Enterprise Investors şi responsabil de investiţiile în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO