Companii

Bătălie aprigă în jurul falimentului Murfatlar: Curtea de Apel Constanţa urmează să decidă vineri dacă îl repune în drepturi pe lichidatorul Angelo Florian, înlocuit de Tribunalul Constanţa, după ce a acţionat „împotriva intereselor averii” Murfatlar SA şi a creditorilor acestuia

Bătălie aprigă în jurul falimentului Murfatlar:...

Autor: Cristina Roşca

17.06.2021, 13:14 36125
  • Bătălie aprigă în jurul falimentului Murfatlar: trei lichidatori judiciari în mai puţin de un an.
  • Tribunalul Constanţa a decis înlocuirea lichidatorului care ar trebui să vândă activele Murfatlar Romania, companie care a fost cel mai mare producător de vin local
  • Fostul lichidator - Angelo Ion Florian din Buzău – şi creditorul Omnilogic SRL Unipersonală, o entitate înregistrată în Bulgaria, contestă în instanţă decizia.
  • Până anul trecut, Murfatlar avea ca lichidator Fair and Full Insolvency Consultant

Producătorul de vinuri Murfatlar, cândva cel mai mare jucător din industria de profil, a ajuns la cel de-al treilea lichidator judiciar în mai puţin de un an de zile după ce Tribunalul Constanţa a decis înlocuirea lui Angelo Ion Florian cu practicianul în insolvenţă Maestro. Acum, fostul lichidator, precum şi creditorul Murfatlar, compania Omnilogic SRL Unipersonală, contestă decizia. Până anul trecut, Murfatlar avea ca lichidator Fair and Full Insolvency Consultant.

„La data de 14 aprilie 2021, (...) lichidatorul judiciar a depus la dosar raportul prezentat Comitetului creditorilor şi instanţei cu privire la alegaţiile Fair and Full Insolvency Consulting SPRL depuse în dosarul nr 2938/118/2012 al Tribunalului Constanţa cu privire la pretinse abateri de la obligaţiile profesionale ale CII Angelo Ion Florian”, se arată în Buletinul Procedurilor Insolvenţei din aprilie.

La aceeaşi dată, Tribunalul Constanţa admite sesizarea din oficiu a judecătorului sindic în contradictoriu cu intimatul lichidator judiciar CII Angelo Ion Florian şi membrii comitetului creditorilor – intimaţi BRD Groupe SGA SA, Omnilogic SRL Unipersonală, DGRFP Galati-AJFP Constanţa şi dispune înlocuirea intimatului CII Angelo Ion Florian din calitatea de lichidator al debitoarei Murfatlar Romania SA cu practicianul în insolvenţă MAESTRO SPRL, potrivit portal.just.ro .

„Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă MAESTRO SPRL, cu un onorariu provizoriu de 5.000 lei fără tva şi cotă variabila de 4% din valorificări de bunuri şi recuperări creanţe, din averea debitoarei, în favoarea creditorilor.”

Decizia a fost contestată atât de fostul lichidator, cât şi de creditorul Omnilogic SRL Unipersonală. Această companie figura anterior ca având sediul în Bulgaria, BG-7002 Ruse, UI Ştefan Caragea 10, ap. 4 şi CUI-ul 200977329. Acest CUI nu se regăseşte între cele înregistrate în România, iar la Registrul Comerţului din România apare o singură companie Omnilogic SRL, din Vâlcea, cu afaceri de 116.000 de lei. Alte date despre compania Omnilogic SRL Unipersonală nu există.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO