Companii

Bazac: Au fost sistate temporar operaţiunile de vânzare a mărcii Ferrari în locaţia din Otopeni

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2016, 00:05 356

Forza Rossa, importatorul Ferrari de pe piaţa locală con­trolat de Ion Bazac, fostul minis­tru al sănătăţii, şi Camelia Bazac, a suspendat temporar acti­vitatea de vânzare a automo­bilelor Ferrari în locaţia din Otopeni.

 

„Forza Rossa Holding are un contract valabil şi în derulare cu Ferrari. Au fost sistate temporar doar operaţiunile în locaţia din Otopeni din motive comerciale care sunt subiectul unor nego­cieri cu Ferrari, negocieri care nu sunt de interes public“, a spus Ion Bazac pentru ZF.

 

Anul trecut pe piaţa locală s-au îmatriculat numai cinci auto­mobile Ferrari noi, în scă­dere de la şapte în 2014, potrivit datelor statistice de la poliţie.

 

Ieri la salonul auto de la Geneva, Stefano Lai, vicepre­şedinte senior pe comu­nicare la nivel internaţional pentru Ferrari, a spus că „în prezent dealerul Ferrari de la Bucureşti este închis. Nu avem nimic în plus de declarat“.

 

„Privind poziţia Ferrari în România, compania vrea să subli­nieze că (…) nu comentează niciodată relaţia sa cu partenerii sau strategia comercială. Dealerul Ferrari din România, Forza Rossa, este în prezent închis, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu strategia Ferrari sau cu relaţia companiei cu dealerul”, se arată într-o poziţie oficială trimisă de grupul italian.

 

În 2010 tar­getul pe piaţa locală era de 26 de maşini Ferrari, dar potrivit decla­raţiilor anteriore ale Came­liei Bazac, vânzările Forza Rossa erau constante în anii anteriori, în jurul a 30 de unităţi Ferrari, fără a spe­cifica unde erau înmatriculate acestea.

 

Anul trecut Ferrari a livrat în România inclusiv un LaFerrari, achiziţionat contra sumei de un milion de euro de către Ion Ţiriac.

 

În prezent firma Forza Rossa SRL, sub care au început importurile Ferrari pe piaţa locală, se numeşte Vintage & Sport Garage şi este controlată de Forza Rossa Holding Limited înregistrată în Cipru. Firma Vintage & Sport Garage apare la Registrul Comerţului ca fiind sub incidenţa legii insolvenţei (85/2014). Nu există informaţii dacă vânzarea mărcii Ferrari în România este realizată în continuare de către compania Vintage & Sport Garage sau a fost preluată de o altă companie.

 

Pe de altă parte, Porsche Inter Auto a deschis ofi­cial show­roomurile Bentley şi Lambor­ghini în 2013, iar vânzările celor două branduri sunt în creştere.

 

bogdan.alecu@zf.ro

 
 

vIon Bazac a fost şi ministru al sănătăţii, moment în care a renunţat la atribuţiile executive din cadrul Forza Rossa

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO