Companii

BCR Dinamic, spre autorizare

21.10.2003, 00:00 22

Fondul de investitii BCR Dimanic, lansat de societatea specializata de administrare a investitiilor a Bancii Comerciale Romane a ajuns la un activ net de 25,2 miliarde de lei si un numar de peste 100 de investitori dupa trei luni de functionare. Cresterea unitatii de fond BCR Dinamic in cele trei luni a fost de aproape 4%.
Fondul a indeplinit astfel reglementarile legale, care ii permit sa functioneze in continuare. Pentru a fi autorizat definitiv fondul trebuie sa atinga in urmatoarele noua luni un numar de 500 de investitori.
Strategia de plasament a fondului vizeaza plasarea a jumatate din banii atrasi de la investitori in actiuni cotate, restul urmand sa fie investiti in instrumente cu venit fix.
Plasamentele in actiuni ale fondului au ajuns la 17% din totalul activului. Din acestea, cele mai importante plasamente sunt cele in actiuni ale BRD, ale celor cinci SIF-uri, Petrom si Antibiotice. Plasamentele fondului s-au orientat cu precadere catre cele mai lichide titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti.
Cel mai important investitor in fond este chiar BCR, care a investit chiar la intrarea fondului pe piata 20 miliarde de lei.
BCR Dimanic este pana in prezent singurul fond mutual lansat de la inceputul acestui an, dupa ce mai multe societati de administrare isi anuntasera la inceputul anului intentia de a lansa fonduri mutuale noi. Lansarea unui fond nou cu investitii semnificative in actiuni a survenit ascensiunii semnificative de anul trecut a cotatiilor de la Bursa, cad cresterea medie a depasit 100%. Anul acesta cresterea a fost doar de 15-18%.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO