Companii

Belgienii de la Puratos au înregistrat afaceri de peste 32 de milioane de euro în 2018 şi estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri la final de an

Galerie FOTO. Cum arată sediul companiei Puratos România

Galerie FOTO. Cum arată sediul companiei Puratos România

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.03.2019, 14:31 210

Puratos România, producător de materie primă pentru industria de morărit şi patiserie, filială locală a grupului belgian Puratos, a încheiat anul 2018 cu afaceri de peste 32,7 milioane de euro, din vânzarea de materii prime şi ingrediente pentru sectorul alimentar, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, şi estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri la final de 2019, a spus Gabriel Găluşcan, director general al Puratos România, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Noi estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri pentru anul acesta. Avem o abordare graduală şi constantă şi vrem să creştem businessul sănătos”, a spus Gabriel Găluşcan.

Puratos a intrat pe piaţa locală în anul 2006 şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a ingredientelor pentru industria alimentară. Puratos produce materie primă pentru industria de morărit, panificaţie, patiserie şi ciocolaterie.

Filiala locală furnizează produse atât către micii întreprinzători, cât şi către retaileri şi marile companii din indutriile de profil.

Directorul general al Puratos România a spus că 15% din cifra de afaceri a companiei este generată de produsele distribuite spre export în ţări precum Moldova, Ucraina, Serbia, Belgia, Coraţia, Italia.

La nivel de grup, Puratos România este în top 30 din punct de vedere al cifrei de afaceri, iar din punct de vedere al profitului pe care îl generează anual este pe locul 15, a adăugat Gabriela Bereş, Director Regional Puratos Europa Centrală şi de Est & Caucaz.

În cadrul Puratos România lucrează în total 145 de angajaţi, compania având depozite în 12 oraşe din ţară şi două centre de inovaţie, unul în Bucureşti şi unul în Cluj-Napoca, destinate testării de produse şi ingrediente.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO