Companii

Benzinariile mobile se vand bine la SRI

21.11.2001, 00:00 68



Compania Confind Campina, singura societate care produce si comercializeaza in Romania benzinarii transportabile, a vandut in ultimii cinci ani 170 de astfel de instalatii, pintre beneficiarii benzinariei Microsta numarandu-se SNP Petrom, cu peste 70 de statii, Serviciul Roman de Informatii, cu opt statii, precum si fostul CONEL, care a achizitionat sase statii.

Produsul a fost lansat in anul 1996, a precizat seful serviciului marketing al Confind, Christian Chitu.

"Am vandut in acest an 10 minibenzinarii transportabile, iar de la lansare si pana in prezent numarul produselor vandute de catre societatea noastra se ridica la peste 170", a spus Chitu, care a adaugat ca pretul de vanzare al unei minibenzinarii este de 42.000 de dolari, fara TVA.

In pret sunt incluse asistenta tehnica la punerea in functiune si service-ul pentru toate componentele instalatiei timp de un an de la livrare. Benzinaria poate fi cumparata si in rate, cu un avans de 20%.

Statia de distribuire a carburantilor este montata intr-o incinta containerizata, transportabila si contine toate echipamentele necesare depozitarii si comercializarii simultane in conditii de siguranta a doua tipuri de combustibili auto: benzina si motorina.

Benzinaria poate stoca 12.000 de litri de combustibil si dispune de o instalatie de automatizare care asigura masurarea, alarmarea si oprirea functionarii, in cazul aparitiei atmosferelor potential explozive.

Instalatia poate fi transportata cu mijloace auto pentru transport containere de 20 de picioare (aproximativ 6 metri). Suprafata de teren necesara amplasarii minibenzinariei este de circa 150 de metri patrati.

Potrivit sefului de marketing al Confind, acest tip de minibenzinarie poate fi folosit in localitatile cu numar redus de autovehicule si aflate la distante mari de statii de benzina de mare capacitate, in situatiile in care suprafata de teren disponibila este mica si nu permite construirea unei statii fixe de mare capacitate, precum si in cazul unor amplasamente temporare ocazionate de renovarea unor statii mari.

De asemenea, minibenzinaria mai poate fi folosita pentru amplasamentele temporare, cum ar fi santierele pentru lucrari de constructii, drumuri si poduri.

"La un volum de vanzari zilnice de 2.000 de litri, costul minibenzinariei se amortizeaza complet dupa cinci ani, iar pentru vanzari zilnice de 3.000 de litri investitia se amortizeaza in doi ani si jumatate", a adaugat Chitu.

Confind Campina a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, o cifra de afaceri de 109,5 miliarde de lei si un profit 12,5 miliarde de lei. Pentru anul 2001, Confind si-a propus investitii in valoare de 12,5 miliarde de lei realizate in proportie de 78%, pana in prezent.

Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza o cifra de afaceri de 144,5 miliarde de lei.

Compania investeste pentru construirea unui nou atelier de prelucrari mecanice si dotarea cu masinile unelte adecvate, construirea si dotarea laboratorului de incercari mecanice, metalografice si spectrometrie, precum si pentru extinderea gamei de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO