Companii

Berea la PET acopera jumatate din piata

01.07.2008, 17:41 22

Vanzarile de bere in ambalaj PET au ajuns sa detina aproximativ 50% din piata, in prima parte a acestui an, fata de putin peste 45% la finalul anului trecut, potrivit reprezentantilor Asociatiei Berarii Romaniei, care include companiile Heineken Romania, Ursus Breweries, InBev Romania si United Romanian Breweries Bereprod (URBB).
Daca vanzarile de bere in ambalaj PET isi vor mentine ponderea in piata totala pana la sfarsitul lui 2008, inseamna ca acest segment va inregistra anul acesta un volum de aproximativ 10,2 mil. hectolitri sau de peste 600 mil. euro.
"Vanzarile de bere in ambalaj PET au crescut in prima jumatate a acestui an, dar cu un ritm mai redus decat in anii trecuti. Totodata, berea la doza a crescut, in timp ce livrarile de bere la sticla si halba continua sa scada", a declarat Shachar Shaine, presedintele Asociatiei Berarii Romaniei. Shaine este de asemenea presedintele URBB, producatorul Tuborg.
El a adaugat ca in prima parte a acestui an vanzarile de bere au crescut mai mult in sectorul de retail decat pe segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering, cafenele etc.) pe fondul extinderii lanturilor internationale de magazine, dar si de cafenele.
Vanzarile de bere au ajuns anul trecut la 19,4 mil. hectolitri, in crestere cu 9,6% fata de 2006. Pentru anul acesta, principalii producatori de bere estimeaza un ritm de crestere de aproximativ 5%, la circa 20,3 mil. hectolitri.
In ultimii ani, cea mai mare crestere a fost inregistrata de vanzarile in ambalaj PET, acestea reprezentand la finele anului trecut 45,6% din totalul pietei locale a berii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO