Companii

Birourile a cinci mari companii de stat sunt goale marti, deşi nu e sarbatoare legală. VIDEO

Birourile a cinci mari companii de stat sunt goale luni, deşi nu e sarbatoare legală

Autor: Pro TV

17.04.2012, 16:59 1681

Codul Muncii prevede ca sarbatoare legala Pastele. Astfel, in prima si a doua zi de Paste (15 si 16 aprilie) nu se lucreaza. Cu toate acestea, mii de angajati la stat au liber si marti, pe 17 aprilie.

Reporterii Stirilor ProTV au descoperit ca in mai multe companii de stat programul legal de munca nu este respectat. Desi marti ar fi trebuit ca toata lumea sa fie la munca, la telefon au raspuns doar portarii institutiilor, "reveniti maine, azi nu e nimeni, aici e doar poarta," a fost replica paznicilor.

Am sunat la Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Complexul Energetic Turceni si Complexul Energetic Rovinari, sub pretextul ca suntem reprezentantii unei companii de investitii din Marea Britanie, solicitand mai multe informatii despre o potentiala oportunitate de investitie.
Peste tot am primit acelasi raspuns: "angajatii de la birouri sunt in vacanta, reveniti!".

Romgaz este o societate pe actiuni de interes national, in care statul este actionar majoritar, fiind reprezentat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Romgaz face cercetare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale si furnizeaza servicii in campurile gazifere pentru optimizarea performantelor acestora, potrivit propriei descrieri de pe site-ul institutiei. Societatea avea peste 6.000 de angajati la ultima raportare datata 2010. Managerul companiei este Costel Totan. Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO