Companii

Black Sea Oil & Gas are un cumpărător pentru gazul încă nescos din Marea Neagră

Black Sea Oil & Gas are un cumpărător pentru gazul...

Autor: Roxana Petrescu

09.02.2018, 00:07 7951

Black Sea Oil & Gas, companie care derulează operaţiuni de explorare a resurselor din Marea Neagră şi care-i are în spate pe americanii de la Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de aproape 200 mld. $, spune că pentru a scoate gazul din perimetrele concesionate are nevoie de doi ani şi de 400 de milioane de dolari.

Startul investiţiei depinde de obţinerea avizelor, dar chiar şi aşa, contractul cu viitorul cumpărător este aproape parafat. Aparent, acesta ar fi interesat să vândă gazele în România, deşi cele mai multe discuţii pe tema re­sur­selor din Marea Neagră vizează mai degrabă ex­portul sub pretextul că piaţa locală nu oferă suficientă cerere.

„Poziţia României ca potenţial producător de gaze naturale în această regiune este unică, iar resursele de aici pot reprezenta o ameninţare pentru ceea ce a fost un monopol rusesc. România este într-o pozitie de invidiat, pe care orice ţară ar dori să o aibă“, spune Mark Beacom, directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Compania deţine concesiunea pentru zăcămintele Ana şi Doina din zona Pelican XIII şi Midia XV din Marea Neagră şi se află în proces de implementare a unui proiect care va purta numele Midia Gas Development Project. Explorările s-au făcut la 120 de kilometri de ţărm, la adâncimi de circa 70 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO