Companii

BM Medical City News. Vlad Antoniu, Enayati Hospital: Mă aştept să ajungem la un grad de ocupare de 80% până la sfârşitul anului

Vlad Antoniu, director de vânzări la Enayati Hospital: Nu simţi presiunea spitalului, el nu e casa ta, dar când ai nevoie eşti imediat acolo.

Vlad Antoniu, director de vânzări la Enayati Hospital: Nu simţi presiunea spitalului, el nu e casa ta, dar când ai nevoie eşti imediat acolo.

Autor: Andra Stroe

25.07.2022, 00:05 585

În contextul unei îmbătrâniri a populaţiei la nivel european, dar şi la nivelul României, precum şi pe fondul unei înţelegeri tot mai profunde, pe plan local, a nevoii de îngrijire a celor cu vârste înaintate, Enayati Medical City, primul oraş medical din România, a înglobat sub acelaşi acoperiş şi un centru rezidenţial de lux pentru vârstnici, Enayati Home, cu o capacitate maximă de 66 de persoane. Ce facilităţi include?

În paralel cu dotările camerelor amenajate la standarde de hotel de 5 stele, cu balcon, mobilier adecvat şi baie proprie, construit pentru a corespunde cerinţelor unui vârstnic, centrul rezidenţial se află în proximitatea a două spitale, funcţionând practic împreună. Astfel, seniorul poate primi asistenţă medicală imediată, având acces la policlinica în care sunt acoperite aproape toate specialităţile medicale, dar şi la un centru de imagistică şi la unul de analize, printre altele, precum şi la un centru de recuperare.

„Nu simţi presiunea spitalului, spitalul nu e casa ta, dar când ai nevoie eşti imediat acolo. (...) Avem asistenţă medicală 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Avem medic geriatru dedicat, avem medic de gardă permanent“, spune Vlad Antoniu, director de vân­zări în cadrul Enayati Hospital.

Accentul a fost pus şi pe divertisment, organizându-se pentru vârstnici, de exemplu, concerte de pian şi spectacole de teatru, create împreună cu specialişti în terapie prin artă. Rezidenţii au la dispoziţie şi un restaurant.

În prezent, gradul de ocupare al centrului rezidenţial pentru vârstnici se apropie de 50%. „Mă aştept să ajungem la un grad de ocupare de 80% până la sfârşitul anului“, notează Vlad Antoniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO