Companii

Bogdan Desliu a parasit conducerea Sema Parc, proiectul de 1,3 mld. euro din vestul Capitalei

Bogdan Desliu a parasit conducerea Sema Parc, proiectul de 1,3 mld. euro din vestul Capitalei

Desliu are 58 de ani si a locuit pentru 40 de ani in Germania, de unde s-a intors in urma cu mai bine de cinci ani. In Romania, el a mai lucrat la Premiumred, divizia de dezvoltare imobiliara a Volksbank, fiind apoi recrutat de Radulea dupa inceperea proiectului Sema Parc

12.01.2009, 17:38 159

 

Arhitectul Bogdan Desliu, care a ocupat timp de un an si doua luni pozitia de director general al firmei River Invest, dezvoltatorul proiectului Sema Parc din Capitala, a parasit firma de la inceputul acestui an, aceasta fiind una dintre cele mai importante mutari de executivi de pe piata de real estate din ultimul timp.
"Mi-am dat demisia de la mijlocul lunii decembrie, iar de la inceputul anului sunt liber. Plecarea mea este legata de anumite probleme personale, avand totodata cateva proiecte pe care trebuie sa le clarific. Plecarea nu are legatura cu activitatea profesionala. Consider in continuare ca proiectul Sema Parc este valabil si, in ciuda faptului ca situatia economica atinge toate domeniile, apreciez ca acest proiect va intampina mai putine probleme fata de altele", a declarat pentru ZF Desliu.
Omul de afaceri Ion Radulea, care controleaza proiectul Sema Parc, nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi detalii legate de inlocuirea lui Desliu. Anterior venirii la River Invest, Desliu a fost pentru mai bine de un an directorul local al companiei austriece Premiumred, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului Volksbank, unde a inceput lucrarile la doua cladiri de birouri din Piata Victoriei din Capitala.
Desliu are 58 de ani si a locuit pentru 40 de ani in Germania, de unde s-a intors in urma cu mai bine de cinci ani.
"In principiu, voi ramane in continuare in tara, pentru ca dezvoltarea imobiliara de abia a inceput si este nevoie de oameni cu experienta. Inca nu am intrat in contact cu nicio alta firma de pe piata", a mai spus fostul director de la Sema Parc.
Proiectul, situat in zona de vest a Capitalei, este derulat pe un teren de 42 de hectare de pe platforma uzinei Semanatoarea si prevede constructia unor spatii de birouri, comerciale, locuinte si parcari cu o suprafata totala de circa 1,4 milioane de metri patrati, in urma unor investitii estimate la 1,3 miliarde de euro.
Pana in prezent, in cadrul proiectului au fost construite doua cladiri de birouri, vandute pentru circa 107 milioane de euro catre fondul austriac de investitii Europolis.
Pe fondul problemelor din piata imobiliara fluctuatia personalului a crescut in ultimul an, una dintre cele mai importante plecari fiind si cea a britanicului Michael Lloyd din pozitia de managing director al proiectului Baneasa din nordul Capitalei.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO