Companii

Bogdan Ion, country managing partner România&Moldova EY: Sunt antreprenori români care reuşesc să vadă oportunităţi şi în adversitate

EY Entrepreneur Of The Year 2022

Bogdan Ion, country managing partner România&Moldova EY:...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2022, 12:11 4464

Ediţia din 2022 a competiţiei EY Entrepreneur Of The Year este despre inovaţie şi hiper-rezilienţă, în contextul post-pandemiei, dar şi al războiului din Ucraina, în condiţiile în care sunt antreprenori români care reuşesc să vadă oportunităţi şi în adversitate, a declarat Bogdan Ion, country managing partner România&Moldova EY, la lansarea oficială a ediţiei din 2022.

Urmăriţi AICI evenimentul integral: 

 

Am văzut în ultimii 8 ani dintre antreprenorii participanţi în competiţie, antreprenori care s-au listat la BVB, care s-au extins la nivel regional, am văzut UiPath în competiţie în 2017 şi apoi listarea la New York, antreprenori care au atras noi finanţări şi parteneri şi alţii care şi-au vândut cu succes afacerile. Unii au ajuns lideri absoluţi în sectoarele lor, în ciuda competiţiei globale”.

El a adăugat că ediţia din acest an este despre inovaţie şi hiper-rezilienţă.

Inovaţie pentru că, după reinventarea digitală din pandemie, antreprenorii vor să inoveze.  Sunt de exemplu surse alernative de energie şi modalităţi de optimizare a costurilor paraxistice cu energia şi ei văd o oportunitate de decarbonizare de fapt. ”Sunt antreprenori care vor să creeze noi soluţii pentru o problemă tot mai presantă, respectiv criza alimentară. Războiul  din Ucraina a creat noi presiuni, inflaţioniste, legate de lanţurile de aprovizonare, de costuri, ceea ce duce la o reducere a creşterii în contextul revenirii post-pandemice. Toate acestea aduc în discuţie nevoia de hiper-rezilienţă pentru firmele antreprenoriale din România”.

Antreprenorii care doresc să participe se pot înscrie în competiţie în perioada 4 mai-30 septembrie, iar în luna octombrie au loc interviurile candidaţilor. Gala de premiere va fi în martie 2023, urmând ca gala WOEY Entrepreneur of the Year va fi în iunie 2023, la Monte Carlo.

Pentru a candida, afacerea trebuie să fie operaţională de minim 3 ani, cu excepţia antreprenorilor din secţiunea Emerging in Tech unde este de minim 1 an. Antreprenorul trebuie să fie implicat direct în afacere, să aibă minim 10 angajaţi şi să deţină cel puţin 20% din acţiunile firmei.

Cele patru premii acordate de EY sunt Entrepreneur of Year, EY Emerging Entrepreneur of the Year in Technology, Family Business Award şi Inspiring Woman Award.

Juriul este format din Iulian Stanciu, CEO eMag, preşedinte al juriului, Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank Romania, Vargha Moayed, business advisor & Ex UiPath Chief Strategy Officer, Adrian Mihai, CEO Fan Courier, Fady Chreih, CEO Regina Maria, Chirstina Verchere, CEO OMV Petrom.

Partenerii sunt  LGT,  BVB, Romanian Business Leaders şi Ziarul Financiar.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO