Companii

Borza: "Băieţii deştepţi" forţează la Curtea de Apel redeschiderea insolvenţei Hidroelectrica

Borza: "Băieţii deştepţi" forţează la Curtea de...

Autor: Liviu Iancu

20.02.2014, 11:55 248

"«Băieţii deştepţi» forţează astăzi la Curtea de Apel redeschiderea insolvenţei Hidroelectrica. Ei au făcut recurs la măsura administratorului judiciar de a nu le recunoaşte creanţe de 1,3 miliarde lei, reprezentând daune pentru denunţarea contractelor cu Hidroelectrica. Dacă se admite doar unul din cele 14 recursuri Hidroelectrica va intra din nou în insolvenţă", a declarat pentru MEDIAFAX Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica.

El a adăugat că Hidroelectrica va fi listată la bursă pe 30 iunie, prin vânzarea a 15% din acţiuni.

Hidroelectrica a fost în insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţiale încheiate "băieţii deştepţi" din energie.

Compania are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO