Companii

Bpost va depune o ofertă financiară angajantă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Română în luna ianuarie 2015

 Bpost va depune o ofertă financiară angajantă pentru...

Autor: Adrian Dumitrache

24.11.2014, 18:49 1047

Anterior, ministrul anticipa că oferta bpost ar putea fi depusă în martie-aprilie 2015.

"bpost a lucrat foarte bine cu comisia de privatizare a Poştei Române şi ne aşteptăm ca oferta financiară fermă şi angajantă să fie depusă în cursul lunii ianuarie 2015. Interesul statului în procesul de privatizare a Poştei Române este sporirea afacerilor companiei şi obţinerea de profit, care va aduce implicit şi dividende", a spus Cotovelea.

El a estimat că negocierile cu bpost ar putea dura 3-4 luni.

"Vrem să vedem planul de investiţii al bpost pentru Poşta Română, direcţiile de dezvoltare a companiei, cum va fi retehnologizată activitatea operatorului şi câţi salariaţi vor fi disponibilizaţi", a spus Cotovelea.

La finele lunii septembrie, bpost a depus singura ofertă neangajantă pentru cumpărarea a 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Cu aproximativ 27.000 de salariaţi, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi.

Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

În luna octombrie, ministrul estima că Poşta Română va încheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care au atins cumulat 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

În 2013, pierderile au fost de 29,43 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO