Companii

BT Securities a luat 5% din Napochim

07.03.2005, 00:00 17

Societatea de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities, a ajuns sa controleze 5,035% din actiunile producatorului de placi si profiluri din material plastic Napochim Cluj - Napoca in urma achizitiilor de pe piata RASDAQ.


Actiunile Napochim sunt listate pe RASDAQ, la ultimul pret de vineri, de 3.400 lei/actiune, valoarea pachetului detinut de societatea de brokeraj a Bancii Transilvania fiind de aproape 8 miliarde de lei (0,2 milioane de euro). Reprezentantii societatii de brokeraj nu au putut fi contactati pentru comentarii.


Napochim este controlata de Asociatia Salariatilor, unii investitori intrand pe aceste titluri si in perspectiva unei potentiale cresteri importante a pretului pe fondul unei eventuale desfiintari a acestei asociatii, care in prezent controleaza un pachet de peste 51% in cadrul Napochim.


Societatea a obtinut anul trecut un profit net de aproximativ 89.000 de euro la o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro. Profitul net al Napochim a fost cu peste 48% mai redus comparativ cu rezultatul din 2003. In acelasi timp, vanzarile companiei au inregsitrat o scadere de aproximativ 4%. Capitalizarea bursiera a societatii este de 4,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO