Companii

Bucureştiul are circa 5.000 de camere aflate în hoteluri sub un brand internaţional, pe când Viena numără 24.600 de astfel de camere, iar Varşovia are 14.700 de camere, fiind şi capitalele europene din regiune cu cele mai multe hoteluri de brand internaţional.

Bucureştiul are circa 5.000 de camere aflate în...

Autor: Miruna Diaconu

09.03.2023, 00:07 753

Cu cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră din ţară, Bucureştiul nici nu poate concura cu Viena sau Varşovia, care numără de trei sau cinci ori mai multe hoteluri sub un brand internaţional

Bucureştiul are cea mai dez­vol­tată infrastructură hotelieră din ţară, având cele mai multe hoteluri de patru şi cinci stele, dar şi cel mai mare număr de hoteluri sub un brand internaţional. Cu toate că Bucureştiul este perla hotelăriei locale, nici nu poate concura cu alte capitale europene din regiune.

Cu doar 5.000 de camere aflate în hote­luri sub un brand hotelier, Bucureştiul nu poate concura cu capitalele europene din regiune, care au chiar şi de cinci ori mai multe astfel de camere, conform datelor STR, companie internaţională de cercetări pe piaţa de ospitalitate. Clasamentul capita­lelor din regiune cu cele mai multe camere aflate în hoteluri de brand internaţional este condus de Viena, care are 24.600 de camere în 131 de hoteluri afiliate unui brand inter­naţional. Mai mult, Viena are şi mărci de lux care nu există în Bucureşti. Spre exemplu, capitala Austriei are un hotel sub brandul Ritz-Carlton, marcă la care Bucureştiul poate doar să viseze.

Varşovia ocupă cea de-a treia poziţie în clasament, cu 14.700 de camere aflate în 73 de hoteluri sub o marcă internaţională, urmată de Budapesta, cu 12.000 de camere, şi Praga cu 11.900 de camere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO