Companii

Călin Ile, preşedintele FIHR: Gradul de ocupare în Bucureşti este de 75%. Sunt companii care şi-au mutat birourile din Ucraina şi ne-au solicitat cazare pentru angajaţi pentru două-trei luni

Călin Ile, preşedintele FIHR: Încercăm să aducem oameni din Odessa pe litoralul românesc. Odessa are acelaşi specific de sezonalitate ca aici.

Autor: Miruna Diaconu

26.03.2022, 10:41 260

Pe lângă cei care îşi plătesc singuri facilităţile de cazare şi masă, hotelurile au pus la dispoziţie între 5% şi 10% din capacitatea de cazare cu titlu gratuit.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, din care fac parte mai multe hoteluri din Bucureşti, spune că gradul de ocupare în Capitală, de la începutul lunii martie şi până în prezent, este de circa 75%. În aceeaşi perioadă a anului trecut, ho­te­lurile din Bu­cu­reşti înre­gistrau un grad de ocupare de doar 22%.

„Gradul de ocu­pare în această pe­rioadă este foar­te bun, sunt mai multe categorii de re­fugiaţi. Sunt cei care îşi permit bu­ge­te, care nu cer gra­tuităţi, sunt oa­meni de alte naţio­na­lităţi care stau la hotelurile plătite de ambasade, iar a treia categorie este cea a ucrainenilor care au venit aduşi de companiile la care lucrează. Sunt companii, cu sedii şi în Bucureşti, care şi-au mutat birourile din Ucraina în România. O perioadă de timp, acei angajaţi trebuie să stea undeva, ne vin cereri pentru două-trei luni din partea acestor companii care şi-au mutat bi­ro­urile“, spune Călin Ile, preşedintele FIHR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO